• Nieuws

Binck turbo’s op valutaparen!

Nu ook versneld beleggen in belangrijke valutaparen

Turbobeleggers opgelet! Vanaf nu kunt u ook beleggen in de Binck turbo op verschillende valutaparen. De valutamarkt is immens groot en liquide. We hebben de belangrijkste europaren toegevoegd.


Over de valutamarkt
Wist u dat de valutamarkt veel groter en meer liquide is dan de wereldwijde aandelenmarkten? Dagelijks wordt er meer dan 5 biljoen dollar omgezet (dat zijn 15 nullen). De handel in vreemde valuta, ook wel forex genoemd, vindt 24 uur per dag plaats, van zondagavond tot en met vrijdagavond. Valuta wordt niet verhandeld op een centrale beurs, maar ‘over the counter’. Dit betekent dat verschillende banken continu prijzen afgeven, zonder dat er een centrale beursvloer aan te pas komt. 

Dit vormt dus ook een risico voor de turbobelegger, de koers van een valutapaar kan een stoploss bereiken buiten de handelsuren van de turbo. Dit betekent concreet dat de turbo uitgestopt kan worden buiten de reguliere beurstijd.

De meest verhandelde valutaparen met de euro

1. EUR/USD | euro – Amerikaanse dollar
Bijna 30% van alle transacties vinden plaats tussen de euro en de dollar. Niet verwonderlijk gezien de omvang en dominantie van beide economieën. De afgelopen jaren heeft het beleid van de ECB gezorgd voor een wat zwakkere euro. 

2. EUR/JPY | euro – Japanse yen
Ongeveer 3% van alle transacties worden voor rekening genomen door dit valutapaar. De Japanse yen wordt net als goud gezien als een veilige haven als het broeit op de beurs. Een sterke yen is vaak een teken van een bearmarkt. 

3. EUR/GBP | euro – Britse pond
Sinds de Brexit-vote staat het pond behoorlijk onder druk. Dit valutapaar werd vanaf dat moment fors meer verhandeld. Een goedkoper pond is over het algemeen goed voor de Britse economie. 

4. EUR/CHF | euro – Zwitserse frank
De Zwitserse frank heeft zich de afgelopen jaren als een sterke munt gepresenteerd. Waarbij vooral 2015 opviel, want toen werd de munt dik 30% meer waard ten opzichte van de euro. 

5. EUR/NOK | euro – Noorse kroon
Als laatst hebben we de euro ten opzichte van de Noorse kroon. Mede dankzij de gigantische olievoorraden voor de Noorse kust is de welvaart de laatste decennia sterk gegroeid, met een sterke munt tot gevolg. Net als de yen en de Zwitserse frank wordt de Noorse kroon als veilige haven gezien. 

Heeft u ideeën voor nieuwe onderliggende waarden?
We maken de turbo graag nog beter. Dus heeft u suggesties? Geef ze gerust door via klantenservice@binck.nl. Het Binck turbo team voegt geregeld nieuwe onderliggende waarden toe. Mede op basis van uw suggesties. 

Maak kans op het Gouden tientje van Binck
Nog interessanter wordt het als u vóór 30 juni een transactie doet in een Binck turbo op een van de nieuwe onderliggende waarden, te weten valutaparen en zilver en goud. U maakt dan kans op een Gouden tientje t.w.v. € 225. Bekijk de actie op het Gouden tientje.

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in