• Idee van de dag

Idee van de dag - 29 mei

TOMTOM: instappen of wegwezen?

Rob Koning verzorgt  uitgebreide Technische Analyses in de Beursvloer, en bespreekt vandaag het onder Binck klanten populaire aandeel TomTom. 

Let op: deze publicatie is bedoeld voor ervaren turbobeleggers!


Analyse TomTom
De navigatie en verkeersdienstenspecialist zit al vanaf juli 2015 in een uptrend. Binnen deze opmars zijn weer twee kleinere subtrends zichtbaar, beide ook omhoog gericht. De laatste en smalste wordt op dit moment getest. Het steunniveau hiervan ligt rond de €9,10 en valt samen met diverse toppen uit april 2016, januari 2017 en een aantal in april. Het samenvallen van de vorige toppen met de steunlijn geeft binnen de technische analyse een stevige bodem. 

Voor de timing kijken we ook naar de Relatieve Sterkte Index (RSI) indicator. Deze meet het marktsentiment en helpt om te bepalen wanneer een koers een top of bodem bereikt. De RSI is op dit moment nog dalend en vormt met de corresponderende hogere bodems in de koersgrafiek een zogenaamde “positieve reversal”. Deze  reversal wordt overigens pas actief als de RSI ook oploopt en dat is op dit moment nog niet het geval. 

idee van de dag - TomTom

Zodra de bodem in de koersgrafiek wordt neergezet zal ook de RSI indicator een bodem neerzetten en op dat moment gaat de positieve reversal in. De bovenkant van het trendkanaal van de lange trend ligt op €10,10, wat daarmee een interessant koersdoel kan vormen. 
 
Strategie TomTom
Op dit moment is er nog geen instapmoment van kracht. Een instapmoment wordt geactiveerd op het moment dat koersgrafiek én RSI beide oplopen. Wie hier op in wil spelen loert op een instapmoment rond de €9,10. Dan valt er met een rit €10,10 een euro koerswinst te halen. 
Echter, wanneer de steun naar beneden doorbroken wordt, ligt een volgende steun pas rond de €8,50. Hier een stoploss plaatsen geeft een risk/reward verhouding (potentiële winst afgezet tegen potentiële verlies) van nog geen 2. Een betere risk/reward valt te verkrijgen door de stoploss hoger te leggen, bijvoorbeeld rond de €8,70. Immers, het technische plaatje van TomTom verslechtert naarmate de koers langer beneden de €9,00 noteert. 

Meepraten over dit idee van de dag?
De Beursvloer is tijdens de Turboweken toegankelijk voor alle volgers van de Turboweken, via de Binck Beursvloer.

De Beursvloer is een online omgeving waar Binck klanten kunnen sparren over handelsideeën met ervaren beurshandelaren. Speciaal voor de Turboweken schrijven de moderators van de Beursvloer over fondsen die daar de revue passeren.

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in