Idee van de dag - 30 mei

Halliburton Company: Beren aan zet?

Nico Bakker is technisch analist en kijkt op zijn eigen specifieke wijze naar markten en koersontwikkelingen. Namens BNP Paribas verzorgt Nico tijdens de Turboweken het 'Idee van de dag'. Vandaag bespreekt hij het aandeel Halliburton.

Let op: deze publicatie is bedoeld voor ervaren turbobeleggers 


Analyse Halliburton
Het technisch landschap van het aandeel Halliburton Company is de afgelopen weken flink verslechterd. Er is namelijk getopt tegen de gemiddelde lijn, waardoor een downtrend van start gaat. Ik presenteer om die reden dan ook een Turbo Tijd Short Setup. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven tot hoe ver de beren kunnen reiken. Kijkt u met mij mee.

Het aandeel Halliburton kenmerkt zich door significante up- en downswings, hetgeen duidelijk tot uiting komt in de serie blauwe en rode getallen boven en onder de candles in de grafiek. Vanaf de top op 58,78 hebben de beren zich onlangs flink geroerd en is de koers zelfs onder de gemiddelde lijn gedrukt. De breakoutbeweging naar beneden reikte vervolgens tot een bodem op 43,70, waarna een pullback omhoog van start ging. Thans ziet het er naar uit dat de trendbreuk wordt bevestigd. Vorige week is namelijk een ferme zwarte candle als Bearish Engulfing patroon gevormd tegen de gemiddelde lijn en ook springt de swingteller op -1. Aangezien de Relatieve Sterkte Index (RSI) ruim onder de 50-lijn noteert, is de DOWN-status op het Dashboard valide.

Zolang de koers onder 48,32 noteert, is toenemende neerwaartse druk richting 43,70 aannemelijk. Als dit steunniveau vervolgens bezwijkt onder de berendruk, dan gaat het luik verder open en dreigt een beweging richting 40,12, Enig minpuntje is dat de risk-reward ratio er niet heel aantrekkelijk bij staat. Hoe het ook zij, de beren zijn aan zet zolang de koers onder 48,32 noteert. Voor nu bezien of er meer zwarte candles volgen.

TWIVDD3005

Strategie Halliburton

Voor swingtraders dienen zich shortkansen aan nu de DOWN-status op het Dashboard valide is. Zij kunnen thans overwegen om beperkte posities in te nemen en deze uit te breiden als de koers onder de steungrens op 43,70 zakt. De Turbo Tijd Short Setup is valide zolang de koers onder 48,32 noteert. Meer over Nico Bakker of BNP Paribas?U kunt Zich abonneren op de Chart Navigator en verdere uitleg over de analyse van Nico Bakker vinden, op de BNP Paribas Markets pagina

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in