• Idee van de dag

Idee van de dag - 1 juni

KPN: Op naar hogere sferen?

Rob Koning verzorgt  uitgebreide Technische Analyses in de Beursvloer, en bespreekt vandaag het aandeel KPN.

Let op: deze publicatie is bedoeld voor ervaren turbobeleggers!


Analyse KPN
Binnen de Europese telecomsector zien we de laatste weken eindelijk wat verbetering optreden. Veel beleggers waren murw van al het tegenvallende nieuws. Krimpende omzet, hogere kosten voor de uitrol van nieuwe netwerken en regulering vanuit Brussel. Vanaf vandaag is het een feit dat roamingkosten tot het verleden behoren. Dit betekent fors minder extra inkomsten, zeker zo vlak voor het vakantieseizoen. Iets wat beleggers al hadden ingeprijsd, misschien zelfs iets teveel… 

kpn_500
Het charttechnische patroon dat KPN in 2016 heeft laten zien, was een daling. Vanaf de top in april 2016 van €3,70 tot de bodem in november raakte KPN €1,15 kwijt. In november herstelde de markt en kon KPN weer oplopen tot €2,85, net iets meer dan 23,6% correctie na de daling. In februari werd de bodem van november nog eens getest en kon de correctie beginnen. 

Nadat er in maart een iets lagere top in de grafiek verscheen, werd er begin mei een hogere bodem rond de €2,65 neergezet. Na de dubbele bodem van november en februari net onder de €2,60 was dat een positief signaal in de grafiek. Ook de RSI indicator zette een hogere bodem neer en bevestigde daarmee het positieve signaal in de koersgrafiek. In mei brak KPN door de toppen van januari en maart (rond €2,85), om vervolgens tot de toppen van september en oktober 2016 (rond €3,00) op te lopen.

Deze laatste vielen samen met het 38,2% correctie niveau en dat versterkt elkaar als weerstandsniveau. KPN kon het niveau aan het einde van de maand mei breken en samen met de sterk opgelopen RSI getuigt dat van kracht in de grafiek. Die geeft nu ruimte aan tot €3,25 waar een oude gap en 61,8% correctie van de voorgaande beweging samenvallen. 
 
Strategie KPN
Voor actieve beleggers die hierop in willen spelen, is de steun op €3,03 aan een mooie setup voor een long trade. De long signalen blijven intact tot aan €2,85. Naar boven toe kan de oude top rond €3,70 als target dienen voor deze setup. Dit idee kent een mooie risk/reward ratio met €0,67 opwaarts potentieel en €0,18 neerwaarts risico.

Meepraten over dit idee van de dag?
De Beursvloer is tijdens de Turboweken toegankelijk voor alle volgers van de Turboweken, via de Binck Beursvloer.

De Beursvloer is een online omgeving waar Binck klanten kunnen sparren over handelsideeën met ervaren beurshandelaren. Speciaal voor de Turboweken schrijven de moderators van de Beursvloer over fondsen die daar de revue passeren.

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in