Idee van de dag - 7 juni

Wereldhave: Bulls breken uit...

Nico Bakker is technisch analist en kijkt op zijn eigen specifieke wijze naar markten en koersontwikkelingen. Namens BNP Paribas verzorgt Nico tijdens de Turboweken het 'Idee van de dag'. Vandaag bespreekt hij het aandeel Wereldhave.

Let op: deze publicatie is bedoeld voor ervaren turbobeleggers 


Analyse Wereldhave  
In de afgelopen maanden heeft het aandeel Wereldhave weinig gedaan. De koers bevindt zich al geruime tijd in een driehoekspatroon, maar thans ziet het er naar uit dat een uitbraak aanstaande is als opmaat voor een significante beweging omhoog. Ik presenteer om die reden dan ook een Turbo Tijd Long Setup. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven tot hoe ver de bulls kunnen reiken. 

WERELDHAVE

Het speelveld is de afgelopen weken verkrapt. Er worden enerzijds hogere bodems gevormd, terwijl anderzijds lagere toppen zichtbaar zijn. Dit alles komt duidelijk tot uiting in het ingetekende driehoekspatroon. Thans ziet het er naar uit dat dit patroon aan de bovenkant wordt verlaten. Onlangs is namelijk de gemiddelde lijn opwaarts gekruist. De swingteller, die de lengte van een significante koersbeweging weergeeft, staat op +3 en ook kleuren de candles overwegend wit. Met de UP-status op het Dashboard is een opmars richting de 43,74/44,34 weerstandzone aannemelijk. 

Om in de komende weken echter significant omhoog te kunnen bewegen, zullen de rode strepen op 43+ en 44+ moeten worden geslecht. Als de bulls slagen in deze opdracht, dan komt er veel potentieel vrij. Niveaus boven 50,00 komen dan zelfs in het vizier. Aan de onderkant ligt op 42,00 de gemiddelde lijn in het veld. Zolang de koers boven dit niveau noteert, zijn de middellange termijn vooruitzichten positief. Voor nu bezien of de bulls er in slagen om een uitbraak te forceren. 

Strategie Wereldhave 
Voor trendvolgende beleggers ligt de grafiek er interessant bij. Zij kunnen overwegen om met beperkte koopposities de verwachte opmars richting de 43,74/44,34 zone mee te spelen. Als dit weerstandgebied vervolgens wordt geslecht, dan komt veel extra potentieel vrij en zijn additionele posities gerechtvaardigd. De Turbo Tijd Long Setup is valide zolang de koers boven de sleepkabelsteun op 42,00 noteert. 

 

Meer over Nico Bakker of BNP Paribas? U kunt zich abonneren op de Chart Navigator en verdere uitleg over de analyse van Nico Bakker vinden, op de BNP Paribas Markets pagina

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in