• Idee van de dag

Idee van de dag - 6 juni

AB Inbev: terug naar oude toppen?

Rob Koning verzorgt  uitgebreide Technische Analyses in de Beursvloer, en bespreekt vandaag het aandeel AB Inbev.

Let op: deze publicatie is bedoeld voor ervaren turbobeleggers!


Achtergrond 
De Food & Beverage sector is booming. In onze thuismarkt staan Unilever, Heineken en Wessanen op topniveaus. De fondsen hebben een enorme rit achter de rug en het is nog maar de vraag of die al op zijn einde raakt. Binnen deze sector is er één achterblijver: het Belgische AB Inbev. De grootste bierbrouwer ter wereld heeft na de fusie met SAB Miller de uptrend moeten staken die bijvoorbeeld concurrent Heineken wél heeft kunnen voortzetten. 

Vanaf december is de AB Inbev chart technisch gezien in rustiger vaarwater gekomen en dat biedt de lange termijn belegger kansen binnen deze Food & beverage sector. Ik zal het charttechnische beeld voor u beschrijven. 

Analyse AB Inbev 
De rit omhoog begint in 2009 en AB Inbev gaat gestaag omhoog tot in 2015. Op dat moment komt een einde aan de uptrend en ontstaat er een breed zijwaarts patroon met bodems net boven de €90 en toppen tegen de €120 aan. Dat patroon houdt al bijna 2 jaar stand. 

ABInbev_week2

Inmiddels is er op dagbasis een mooie uptrend ontstaan die bevestigd wordt door de RSI indicator. AB Inbev tikte vorige week de onderkant van het trendkanaal aan en is inmiddels weer aan het oplopen. De laatste top die werd neergezet was hoger dan 61.8% (de belangrijkste Fibonacci ratio) van de laatste dalende beweging en met de hogere bodem van eind vorige week ontstaat er wederom een long moment.  

ABInbev2

Strategie AB Inbev

Lange termijn beleggers die deze trend al gebruikten om long te gaan, kunnen overwegen om hun positie uit te breiden. Ook de korte termijn belegger kan overwegen in te stappen wanneer de bovenkant van het korte termijn trendkanaal als koersdoel genomen wordt. Deze ligt tegen de €112.

De toppen uit 2015, die tussen de €118 en €120 liggen, vormen een mooi uitgangspunt voor het lange termijn koersdoel. AB Inbev is immers achtergebleven binnen de sector en nu in rustiger vaarwater gekomen. Hiermee komt de €120 op langere termijn weer in zicht. 

Meepraten over dit idee van de dag?
De Beursvloer is tijdens de Turboweken toegankelijk voor alle volgers van de Turboweken, via de Binck Beursvloer.

De Beursvloer is een online omgeving waar Binck klanten kunnen sparren over handelsideeën met ervaren beurshandelaren. Speciaal voor de Turboweken schrijven de moderators van de Beursvloer over fondsen die daar de revue passeren.

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in