Idee van de dag - 7 juni

SBM Offshore: Koopkans aanstaande

Nico Bakker is technisch analist en kijkt op zijn eigen specifieke wijze naar markten en koersontwikkelingen. Namens BNP Paribas verzorgt Nico tijdens de Turboweken het 'Idee van de dag'. Vandaag bespreekt hij het aandeel SBM Offshore.

Let op: deze publicatie is bedoeld voor ervaren turbobeleggers 


Analyse SBM Offshore 
In de afgelopen maanden heeft het aandeel SBM Offshore uitstekend gescoord, zij het dat er thans wel een stevige correctie gaande is. Maar mijn marktlens indicatoren sturen aan op bodemvorming als opmaat voor een nieuwe actiebeweging van de bulls. Dit behelst derhalve een anticiperende koopkans voor trendvolgende beleggers. Anders gedefinieerd, er is een koopkans aanstaande. Sta mij toe de weekchart voor u te duiden en de propositie nader uiteen te zetten. 

sbm offshore

Recent is er getopt op ruim 16,00, waarna een logische correctie ofwel countertrend beweging volgde die nu nog gaande is. Zwarte candles richting de SMA (voortschrijdend gemiddelde) lijn, de swingteller (die de lengte van een koersbeweging weergeeft) in een minstand en de Relatieve Sterkte Index (RSI) als spanningsmeter inmiddels onder de oversold lijn onderschrijven de huidige countertrend beweging.

Maar gezien de stand van de RSI, de swingteller op -7 en heel belangrijk de steun die de SMA mag aanreiken, wordt het tijd voor bodemvorming op de plek op de chart waar je dat mag verwachten. Ook de Fibonacci zone doet een duit in het zakje als het om bodemvorming aankomt. Goed, bodemstampers worden geacht in actie te komen, hetgeen op de chart zichtbaar zal worden bij de eerstvolgende witte candle op of boven de gemiddelde lijn. 

Strategie SBM Offshore
Bodemen rond 13,50 met daarna zicht op een rally richting de genoemde top op ruim 16,00, dat is vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario. Dit impliceert dus een uitstekende Risk/Reward verhouding, een belangrijke maatstaf bij het bepalen van een kooppositie. Al met al dus positieve vooruitzichten, mits er witte candles worden geproduceerd boven de SMA lijn. Onder 13,50 verpietert het beeld aanzienlijk en komt de verwachte opleving in gevaar. 

Voor trendvolgende beleggers ligt de grafiek er uitdagend bij. Zij kunnen overwegen om alvast wat anticiperende koopposities in te nemen. Na bevestiging van bodemvorming en de start van een nieuwe actiebeweging zijn er vervolgens meer koopkansen.

Meer over Nico Bakker of BNP Paribas? U kunt zich abonneren op de Chart Navigator en verdere uitleg over de analyse van Nico Bakker vinden, op de BNP Paribas Markets pagina

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in