• Idee van de dag

Idee van de dag - 9 juni

Het idee voor een Gouden tientje?

Rob Koning verzorgt  uitgebreide Technische Analyses in de Beursvloer, en bespreekt vandaag goud. Beleggers kunnen tijdens de Turboweken, ter viering van de lancering van Binck turbo's op goud, een Gouden tientje winnen. Lees er hier meer over.

Let op: deze publicatie is bedoeld voor ervaren turbobeleggers!


Weekgrafiek
Het goud kende in de periode 2011 – 2015 een daling van een kleine 900 punten (bijna 50%). Daarvan werd vorig jaar 38,2% gecorrigeerd en dat is een belangrijk Fibonacci correctie niveau. Bij die correctie is de kans groot dat de grafiek terugkeert naar het lage niveau waar het vandaan kwam. Dat gebeurde niet, het goud zette eind vorig jaar een hogere bodem neer dan die uit december 2015. Dat was een belangrijk hausse signaal voor de lange termijnbelegger. 

 goud weekgrafiek
Eind 2016 begon er een uptrend met hogere bodems en toppen. Goud staat op het moment van dit schrijven tegen de meest recente top van $1295,50 aan, de RSI indicator is krachtig en kondigt daarmee een doorbraak aan. 

Daggrafiek
Er is een naam voor het verschijnsel in de uptrend dat het goud op dagbasis laat zien, ik zal eerst het patroon beschrijven. Onder de koersgrafiek staat de RSI indicator en als die lagere bodems neerzet op het moment dat de koersgrafiek juist een hogere print, is er sprake van een zogenaamde positieve reversal. Een signaal dat voor continuatie zorgt en waaruit de technisch analist een koersdoel kan berekenen. Het goud zet in de laatste uptrend zelfs 2 van die signalen neer… 

goud daggrafiek

Strategie
Positieve reversal 1 (gemarkeerd met R1 in de koersgrafiek) heeft een target op $1253,68 en dat doel is natuurlijk al gehaald. De tweede (R2) heeft een korte termijn koersdoel op $1309,72, en een koopsignaal wordt geactiveerd bij de doorbraak van de laatste top op $1295.5. Dit betekent voor de korte termijnbelegger een potentiële koerswinst zo’n $14. 

De lange termijnbelegger, kan voor een hoger koersdoel gaan. De bovenkant van het oplopende trendkanaal of de andere top die pas op $1375 bereikt wordt. Hier ligt een potentiële koerswinst van zo’n $80 

Meepraten over dit idee van de dag?
In de Binck Beursvloer licht ik graag live meer toe over het bepalen vna deze koersdoelen. De Beursvloer is tijdens de Turboweken toegankelijk voor alle volgers van de Turboweken, via de Binck Beursvloer.

De Beursvloer is een online omgeving waar Binck klanten kunnen sparren over handelsideeën met ervaren beurshandelaren. Speciaal voor de Turboweken schrijven de moderators van de Beursvloer over fondsen die daar de revue passeren.

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in