Idee van de dag - 12 juni

Aperam: actieve bodemstampers...

Nico Bakker is technisch analist en kijkt op zijn eigen specifieke wijze naar markten en koersontwikkelingen. Namens BNP Paribas verzorgt Nico tijdens de Turboweken het 'Idee van de dag'. Vandaag bespreekt hij het aandeel Aperam.

Let op: deze publicatie is bedoeld voor ervaren turbobeleggers 


Tijdens deze laatste week van de Turboweken krijgen klanten van Binck 50% korting op hun transacties in alle turbo's. Lees meer over de actievoorwaarden.

Analyse Aperam 
Het aandeel Aperam bevindt zich al geruime tijd in een positieve trendfase. Recent was er sprake van een stevige correctiebeweging, maar thans ziet het er naar uit dat de bulls aan de vooravond staan van een nieuwe upswing. Er zijn dan ook koopkansen aanwezig, ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven tot hoe ver de verwachte opmars kan reiken. 

Aperam

Al geruime tijd heersen de kopende partijen op het speelveld. Zo is een proces van hogere bodems en hogere toppen zichtbaar, hetgeen keurig wordt begeleid door de stijgende gemiddelde lijn. De dynamische oversoldlijn van de RSI indicator onderstreept de kracht van de trend door slechts fractioneel onder de 50-lijn te bewegen. In de afgelopen weken was er sprake van een correctiebeweging, maar thans ziet het er naar uit dat de uptrend kan worden hervat. De RSI stuurt hier op aan door de oversoldlijn opwaarts te kruisen. Het voortschrijdende gemiddelde biedt steun op 41,50, slechts de swingteller doet nog niet mee, die staat nog in een correctiestand. 

Strategie Aperam
Anders gezegd, bodemstampers zijn actief, een hervatting van de uptrend richting de recente top op 51,43 is dan ook aannemelijk. Vanaf de huidige koers (43,44) biedt de propositie bovendien een uitstekende risk-reward ratio van ruim 1:3, het opwaarts potentieel is meer dan drie keer zo groot als het neerwaartse risico. Kortom, positieve vooruitzichten voor Aperam, maar de koers moet wel boven 41,50 blijven bewegen. Voor nu bezien of de actieve bodemstampers in staat zijn om meer witte candles te produceren. 

Voor trendvolgende beleggers ligt de grafiek er aantrekkelijk bij. Zij kunnen overwegen om reeds aan de koopkant in actie te komen en de posities verder uit te breiden als de swingteller binnenkort op +1 springt. Het gepresenteerde scenario is valide zolang de koers boven 41,50 blijft bewegen. 

 

Meer over Nico Bakker of BNP Paribas?
U kunt zich abonneren op de Chart Navigator en verdere uitleg over de analyse van Nico Bakker vinden, op de BNP Paribas Markets pagina

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in