• Nieuws

Binck turbo’s op de S&P500!

Nu ook versneld beleggen in de belangrijkse Amerikaanse aandelenindex

Wederom goed nieuws voor turbobeleggers! We hebben weer nieuwe turbo’s toegevoegd. Vanaf nu kunt u bij Binck ook beleggen in Binck turbo’s op de S&P 500 index - dit is een van de belangrijkste indices ter wereld. Nu heeft u dus nóg meer mogelijkheden om te beleggen in de VS. 

De S&P 500 index is een aandelenindex van de Verenigde Staten, in het leven geroepen door de kredietbeoordelaar Standard & Poor’s. De 500 grootste Amerikaanse bedrijven zijn gemeten naar hun marktkapitalisatie opgenomen in de index.

Bijzonderheden S&P 500 
U kunt er bijna niet omheen, de S&P 500 is wereldwijd een zeer belangrijke aandelenindex. Daarom is het goed even wat zaken op rij te zetten:
- Amerika is in 2017 nog steeds de grootste economie ter wereld met een BNP van ongeveer 16.000 miljard dollar (voor Nederland is dit 775 miljard dollar). 
- In de index zitten de 500 grootste Amerikaanse bedrijven 
- De huidige marktkapitalisatie van de S&P 500-index is ongeveer 18.000 miljard dollar. Ter vergelijking: de marktkapitalisatie van de AEX-index is rond 485 miljard euro, die van de NASDAQ 7.500 miljard dollar en de marktkapitalisatie van de Dow is 5.300 miljard dollar. 
- Kortom, de S&P 500 is een van de belangrijkste en grootste aandelenindices ter wereld.

S&P500 – technologie en dividend
De informatietechnologie is de grootste sector van deze index. Dit is trouwens één van de verklaringen waarom de Amerikaanse beurs anders kan bewegen dan de Europese tegenhangers. In de Europese index is bijvoorbeeld de bankensector het grootst.

Het dividendrendement van de index van iets boven de 2% is in vergelijking met Europa laag te noemen. Amerikanen zijn mindere dividendgevers dan Europeanen; ze kopen liever eigen aandelen in dan dat ze dividend geven.

De belangrijkste aandelen in de S&P500
Veel belangrijke Amerikaanse bedrijven zijn in deze index vertegenwoordigd. Facebook, Coca Cola, Walt Disney en Apple zitten er allemaal in. De belangrijkste fondsen van de S&P 500, qua weging, ziet u hieronder:

Apple Inc.
Alphabet
Microsoft Corporation
Exxon Mobil 
Amazon
Johnson & Johnson 
General Electric 
Berkshire Hathaway
Facebook 
AT&T Inc.
Procter & Gamble 
Wells Fargo 

Heeft u ideeën voor nieuwe onderliggende waarden?
We maken de turbo graag nog beter. Dus heeft u suggesties? Geef ze gerust door via klantenservice@binck.nl. Het Binck turbo team voegt geregeld nieuwe onderliggende waarden toe. Mede op basis van uw suggesties. 

Wees bewust van de risico's
Turbo’s zijn risicovolle producten. Kijk voor de risico's en het prospectus op https://turbos.binck.com

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in