• Idee van de dag

Idee van de dag - 14 juni

K+S: ruimte omhoog?

Rob Koning verzorgt  uitgebreide Technische Analyses in de Beursvloer, en bespreekt vandaag het aandeel K+S.

Let op: deze publicatie is bedoeld voor ervaren turbobeleggers!


Achtergrond 
K + S AG of gewoon K+S heeft sinds de top uit 2015 een behoorlijke rit omlaag moeten incasseren omdat de aandeelhouders de overname door het Canadese Potash tegenhielden. Tot overmaat van ramp begon concurrent Uralkali in die periode de productie van kunstmest op te schroeven en dat leverde nog meer koersdruk op voor de zoutproducent, die ooit als Kali und Salz GmbH begon.

Analyse 
In juni 2016 werd die hele rit omlaag voor slechts 23,6% gecorrigeerd. Bij zo weinig correctie hoort een grote kans dat de eerdere bodem wordt gebroken en dat gebeurde in september vorig jaar. Tot nu toe is dat ook de bodem geworden in dit charttechnisch plaatje en met de laatste bodems van maart en april is er zelfs een uptrend ontstaan. 

KS500

De korte termijnbelegger zal al long zitten en heeft een target op €24,95, daar ligt de laatste top en wordt winst genomen. Een lange termijn belegger zal juist een doorbraak door dat niveau afwachten om daarboven een lange termijn longpositie aan te gaan. Een target bij zo een doorbraak ligt op de rand van het gap dat in oktober 2015 omlaag werd neergezet. De uptrend heeft op langere termijn ruimte om dit gap te vullen. Voorwaarde is uiteraard dat de vorige top op €24,95 breekt. 

De koers staat op het moment van schrijven iets buiten de bandbreedte hetgeen een overbought situatie suggereert. De RSI indicator is krachtig en bevestigt het positieve patroon. In januari werd een soortgelijke situatie neergezet en werd een correctieve beweging gerealiseerd. In het geval dat die situatie zich herhaalt, kan K+S steun vinden op de steunlijn op €22,35. 

Strategie 
Door de huidige overboughtsituatie is het wellicht zelfs gewenst dat er een kleine correctie komt om daarna een krachtige doorbraak door de €24,95 neer te zetten. Dat is het moment dat de korte termijnbelegger weer long kan gaan voor een rit naar de €28. De lange termijnbelegger zal hogere targets aanhouden, bijvoorbeeld €40 dat er stond toen Potash aangaf €7,6 miljard te willen neerleggen voor K+S. 

Meepraten over dit idee van de dag?
In de Binck Beursvloer licht ik graag live meer toe over het bepalen vna deze koersdoelen. De Beursvloer is tijdens de Turboweken toegankelijk voor alle volgers van de Turboweken, via de Binck Beursvloer.

De Beursvloer is een online omgeving waar Binck klanten kunnen sparren over handelsideeën met ervaren beurshandelaren. Speciaal voor de Turboweken schrijven de moderators van de Beursvloer over fondsen die daar de revue passeren.

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in