Idee van de dag - 15 juni

ASML: Veerkrachtige bulls...

Nico Bakker is technisch analist en kijkt op zijn eigen specifieke wijze naar markten en koersontwikkelingen. Namens BNP Paribas verzorgt Nico tijdens de Turboweken het 'Idee van de dag'. Vandaag bespreekt hij het aandeel ASML.

Let op: deze publicatie is bedoeld voor ervaren turbobeleggers 


Tijdens deze laatste week van de Turboweken krijgen klanten van Binck 50% korting op hun transacties in alle turbo's. Lees meer over de actievoorwaarden.

Analyse ASML 
In de afgelopen weken stond het aandeel ASML onder druk. De verkopende partijen hebben de koers teruggedrukt, maar de bulls tonen veerkracht en geven te kennen opnieuw noordwaarts te willen bewegen. Ik presenteer om die reden dan ook een offensieve Turbo Tijd Long Setup. Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven waar de belangrijke kantelpunten op het veld liggen. 

ASML

Het aandeel ASML bevindt zich al geruime tijd in positief vaarwater. Er is een keurig proces van hogere bodems en hogere toppen gaande, maar vanaf de top op 124,95 ging wel een correctiebeweging van start. Met overwegend zwarte candles werd de koers naar beneden gedrukt. Thans ziet het er naar uit dat een dubbele bodem in de maak is. Er lijkt immers spike-steun te worden gevormd bij de groene streep op 112,40, waardoor de 112,40-124,95 bandbreedte intact blijft. De RSI stuurt eveneens aan op bodemvorming door de 50-lijn te naderen. Een hernieuwde opmars richting de rode streep op 124,95 is dan ook aannemelijk. 

Vanaf de huidige koers (116,55) biedt de propositie bovendien een redelijke risk-reward ratio van 1:2, het stijgingspotentieel is twee keer zo groot als het neerwaartse risico. Zolang de koers boven de groene streep op 112,40 noteert, is de offensieve Turbo Tijd Long Setup valide. Voor nu bezien of er meer witte candles volgen, de bulls zijn aan zet. 

Strategie ASML
Voor swingtraders ligt de grafiek er spannend bij. Zij kunnen overwegen om de verwachte beweging richting de bovenkant van de 112,40- 124,95 trading range mee te spelen. Het geschetste positieve scenario is valide zolang de koers boven 112,40 noteert. Bij koersvorming onder 112,40 zullen de beren immers proberen de SMA lijn op te zoeken.

Meer over Nico Bakker of BNP Paribas?
U kunt zich abonneren op de Chart Navigator en verdere uitleg over de analyse van Nico Bakker vinden, op de BNP Paribas Markets pagina

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in