• Nieuw van Binck

Duurzaam beleggen nog eenvoudiger

Binck Fundcoach lanceert Morningstar Sustainability Rating

Duurzaam beleggen wordt nog eenvoudiger bij Binck Fundcoach. Als eerste broker in Nederland heeft Binck de unieke ‘Morningstar Sustainability Rating’ toegevoegd aan honderden beleggingsfondsen en ETF’s. 

Voor u is het daarmee mogelijk om in één oogopslag fondsen te selecteren op basis van een unieke duurzaamheidsscore, die kan oplopen van één tot vijf wereldbollen.

Duurzaam rendement
De Sustainability Rating is gebaseerd op de duurzaamheid van de ondernemingen waarin de fondsen beleggen. Wereldwijd bepaalt Morningstar zo een score voor liefst 35.000 fondsen, waarbij naast prestaties op het gebied van milieu ook wordt gekeken naar sociale- en bestuursfactoren.

Duurzaamrating_tabel
Screenshot Fondsvergelijker Fundoach

Volgens Steven Smit, hoofd Sustainability bij Morningstar, is duurzaam beleggen ook lonend. ,,Beleggers krijgen invloed door bewust te kiezen voor bedrijven die meer rekening houden met milieu, mensen en behoorlijk bestuur. Daarnaast toont onderzoek aan dat duurzame fondsen vergelijkbare of zelfs betere rendementen behalen dan andere beleggingen.” 

Steeds meer duurzame beleggers
Uit een recente analyse van Binck onder haar klanten blijkt dat het aantal duurzame beleggers de laatste tijd hard is gegroeid. Circa 45 procent van de Binck-beleggers gaf daarbij aan momenteel een deel van de portefeuille duurzaam te beleggen.

Duurzaamrating_grafiek 
Binck-klanten gaven ook aan behoefte te hebben aan een goede graadmeter om duurzame beleggingen beter te kunnen herkennen en selecteren.

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in