• Binck Kwartaalbericht algemeen

Binck in 2017

Terug- en vooruitblik

Opnieuw hebben we een interessant beleggingsjaar achter de rug. Een moeizame start op de beurs waarbij we in februari de laagste stand van de AEX in 2 jaar bereikte. Ook ging de rente richting het nulpunt en waren er twee grote uitschieters: de Brexit en de onverwachte verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten.

Ook zagen we een groot aantal nieuwe noteringen aan de Amsterdamse beurs. Uiteindelijk sloot de AEX het jaar af met een mooie winst van 9% en tikte Wall Street zelfs bijna de 20.000 punten aan. Weinig analisten hadden dat aan het begin van het jaar verwacht.

Uiteraard kijken we met veel belangstelling waar u in belegt. Om u daar ook een indruk van te geven, hebben we de Binck Beleggers Top-200 van 2016 samengesteld. Daarin zien we Shell, ING en KPN aan kop en ArcelorMittal dat wegzakt van plek 3 naar plek 6. De hoogste 'nieuwe binnenkomers' in de lijst zijn verzekeraar ASR (65), Philips Lighting (109) en Flow Traders (117). Voor een uitgebreide analyse en de hele ranglijst, kunt hier u een kijkje nemen.

Ontwikkelingen bij Binck in 2016
Uiteraard is er aan onze kant veel gebeurd. Samen met een aantal klanten hebben we een nieuwe app ontwikkeld en is het beleggen via onze nieuwe mobiele app explosief gestegen. Er wordt inmiddels al vaker ingelogd via smartphone en tablet, dan via onze klantenwebsite. Het echte handelen, wordt nog wel vaker via de website gedaan. Klanten waarderen vooral de snelheid en het gebruiksgemak van de app, mocht u de app nog niet hebben geïnstalleerd dan nodig ik u daar van harte voor uit door deze te downloaden voor Android of de iPhone.

Een andere relevante ontwikkeling is ‘Best of Book’ van Euronext waar u sinds 2016 automatisch via Binck op aangesloten bent. Best of Book is een service die er op gericht is om particuliere beleggers de best mogelijke uitvoering van hun orders te garanderen. Zo kregen in de eerste helft van 2016, beleggers in 99,08% van de gevallen, de beste uitvoering van hun aandelenorders via Best of Book. Totaal heeft Binck in 2016 al 5 miljoen euro bespaard doordat we transacties beter voor u hebben kunnen uitvoeren (bron: Euronext). Op 23 december waren we als Binck daarom door Euronext uitgenodigd voor de gongslag, waar ik met veel plezier op in ben gegaan.

Vooruitblik 2017
Zoals u misschien al in de media hebt gelezen is Binck als bank aan het verbreden van pure beleggersbank naar een bank waar u voor uw hele vermogen terecht kunt. Zo werken wij met een groep klanten aan een test voor Binck Sparen. In deze tijden met een extreem lage rente kunt u via dit nieuwe spaarbemiddelingsproduct, toegang krijgen tot hogere rentes in binnen en buitenland. Het product zal in komende maanden breder worden uitgerold.

Maar we natuurlijk houden ook oog voor u als belegger. We zijn druk bezig met een aantal grote wijzigingen in aan onze klantenwebsite. De gebruiksvriendelijkheid zal worden verbeterd en er zal meer fundamentele analyse beschikbaar zijn. In de loop van 2017 zult u hier meer over horen. Ook leggen we dit jaar focus op de doorontwikkeling van Binck360, het platform voor de actieve belegger. Daarnaast en gaan we u nog meer nuttig en actueel beleggingsnieuws verschaffen in de vorm van onze eigen webinars, analyses en rapporten.

Tot slot
U kunt erop vertrouwen dat wij u ook dit jaar het best mogelijke beleggersplatform willen bieden. Betrouwbaarheid, veiligheid en transparantie zijn daarvoor voor ons de belangrijkste onderwerpen. Laat het dus gerust weten als u hierover een vraag of suggestie heeft. Uiteraard zijn andere opmerkingen ook welkom. Via de klantenwebsite van Binck kunt u mij een e-mail sturen en deze zal ik zo snel mogelijk voor u beantwoorden. Rest mij om u te danken en u komend jaar veel succes en wijsheid toe te wensen bij uw beslissingen op de beurs. Om het jaar goed beslagen te beginnen, hebben we een aantal specialisten gevraagd naar hun beleggingsvisies op 2017. Verderop in deze nieuwsbrief kunt u daar alles over lezen. Ik wens u voor 2017 een mooi beleggingsjaar!

Met vriendelijke groet,
Jeroen Sonsma
Directeur Binck Nederland

Ook beleggen bij Binck?


Word klant   Log in