Wat is een beleggingsfonds?

Een beleggingsfonds is een beleggingsinstrument dat een mix van verschillende aandelen (of andere beleggingsinstrumenten) bevat. U kunt dit dus zien als een mandje met verschillende aandelen. Door de grote spreiding van aandelen in verschillende bedrijven of sectoren loopt u vaak wat minder risico. Daarnaast is beleggen in een fonds relatief eenvoudig waardoor u op een laagdrempelige manier aan de groei van uw vermogen kunt werken.

De kenmerken van
beleggingsfondsen.

Beleggingsfondsen bieden een goede spreiding, de expertise van fondsbeheerders, maar ook de kans om te beleggen in sectoren en thema’s die normaal gesproken onbereikbaar zijn. Tot slot betaalt u eenmalig transactiekosten en betaalt u deze niet voor elk individueel aandeel. Om deze redenen zijn beleggingsfondsen erg populair. Een nadeel van beleggingsfondsen zijn de beheerskosten die worden gerekend, vaak voor beheer, administratie en marketing.

Naast een beleggingsfonds in aandelen zijn er ook obligatiefondsen en mixfondsen. De fondsen onderscheiden zich vaak doordat zij zich op een bepaald thema of bepaalde sector bevinden. Zo kunt u bijvoorbeeld beleggen in een fonds dat zich concentreert op milieu en technologie. De meeste beleggingsfondsen keren ook dividend of rente uit. Wilt u meer weten hoe u kunt beleggen in fondsen en waar u op moet letten? Bekijk dan onze uitgebreide pagina over beleggingsfondsen.

Al meer dan 210.000 beleggers gingen u voor.
Kies ook voor Binck. De juiste keuze voor elke belegger.


Ja, ik wil ook beleggen bij Binck

De informatie in dit ABC is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.