Wat is een turbo?

Turbo’s zijn veelgebruikte producten om in te beleggen. RBS, ING, Commerzbank en Citigroup zijn uitgevers van turbo’s. Sommige uitgevers geven hun turbo’s een andere naam zoals Sprinters en Speeders. Met dit product kunt u met een hefboomeffect beleggen in een onderliggende waarde zoals aandelen, indices, valuta en obligaties. Met turbo’s kunt u nooit meer kwijtraken dan uw oorspronkelijke inleg. Bij een product als futures kan dit wel.

Turbo long en turbo short

U kunt met twee verschillende producten beleggen; een turbo long of turbo short. Denkt u dat de onderliggende waarde gaat stijgen, dan kiest u een turbo long. Wilt u inspelen op een daling van de onderliggende waarde dan kiest u een turbo short. Heeft u een turbo long en stijgt de onderliggende waarde, dan profiteert u extra van de stijging. Daalt de onderliggende waarde dan verliest u ook sneller uw geld. Doordat turbo’s werken met een ‘stoploss’ bent zowel u als belegger, als de uitgevende partij beschermd. Turbo’s zijn risicovolle instrumenten die niet voor elke belegger geschikt zijn.

Op onze uitgebreide informatiepagina over turbo's leggen we u verder uit hoe dit instrument werkt en hoe u hiermee kunt beleggen.

Al meer dan 210.000 beleggers gingen u voor.
Kies ook voor Binck. De juiste keuze voor elke belegger.


Ja, ik wil ook beleggen bij Binck

De informatie in dit ABC is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat Binck alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Binck niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.