• Beleggen in...

Beleggen in drones

Drone schiet de lucht in

Ze bestaan al vele tientallen jaren, maar de afgelopen jaren hebben drones wereldwijd een enorme vlucht genomen.

Aanvankelijk werden de onbemande vliegtuigjes alleen voor militaire doelen gebruikt, maar sinds nieuwe toepassingen zijn ontdekt - en de UAV’s bovendien betaalbaar zijn geworden voor bedrijven en consumenten - lijkt de ‘sky the limit’.

Drones zijn daardoor allang geen dure wapens of goedkoop speelgoed meer. Wereldwijd schieten Drone-fabrikanten uit de grond en ontstaan steeds meer nieuwe functies voor de futuristische luchtvaartuigen.

Ook worden in steeds meer landen duidelijke regels opgesteld, die het commercieel gebruik van drones op een grootschalige én veilige manier mogelijk moeten maken.

Behalve dat veel van de commerciële onbemande voertuigjes het leven makkelijker maken, zorgt dit ook voor extra economische activiteit, werkgelegenheid en….kansen om te beleggen.

Let op: één van de in de begeleidende video genoemde ETF's is van naam veranderd. De ‘Purefunds Drone economy strategy ETF’ heet nu:  ‘ETFMG Drone Economy Strategy ETF’. Meer info: https://www.etfmgfunds.com/hack/

Feiten over drones
Definitie Een luchtvaartuig zonder piloot aan boord, dat op afstand bestuurd kan worden.
Naam Drone is de Engelse term voor een – zoemende – mannetjesbij. In het Nederlands zou het dus eigenlijk ‘dar’ moeten zijn.
Officiële naam Unmanned aerial vehicle (UAV).
Geschiedenis De allereerste keer dat een ‘drone’ gebruikt werd was in 1849 tijdens een conflict tussen Oostenrijk en Venetië, waarbij de Oostenrijkers met explosieven gevulde ballonnen boven de stad dropten.
Doel Aanvankelijk alleen voor militair gebruik. Snelle technische vooruitgang aan eind van vorige eeuw en laatste jaren ook steeds meer voor commercieel gebruik.
Toepassingen Militair, wetenschappelijk, landbouw en klimaat, cameratoezicht en recreatie. Mogelijk in toekomst ook (personen)transport.
Bereik Van enkele honderden meters tot hypersonische wapens die tot 15 kilometer hoog en honderden kilometers ver kunnen vliegen.
Energie Batterijen of kleine vliegtuigmotoren.
Markt Grote groei van markt voorspeld. Verenigde Staten is koploper, daar wordt binnen tien jaar marktomvang van 10 miljard dollar verwacht.

(1) obv diverse online publicaties

Bijbehorende fondsen:

Beurs Fonds ISIN-code
Euronext Paris Delta Drone FR0013088606
Euronext Paris Drone Volt SACA FR0013088606

Bekijk ook

Ook beleggen bij Binck?

Beleggen doet u bij BinckBank. Of u het graag zelf doet of wilt laten doen, bij BinckBank bent u aan het juiste adres.

Nu u hier toch bent...

Zoals u kan zien maken we u graag wijzer met nieuws, inspiratie en kansen.
Wilt u weten wat BinckBank u nog meer te bieden heeft?