BinckBank & Saxo Bank

#YourPartnersInIndependence

Samen sterker!

BinckBank en Saxo Bank, beide bedrijven met een onafhankelijke geest. Beiden hetzelfde doel om onze klanten de beste producten en service te bieden om zo eigen financiële keuzes te kunnen maken.

Wij blijven jouw partner in onafhankelijkheid. Waar je heen wilt, dat bepaal jij.

BinckBank brengt je, ook samen met Saxo Bank, graag dichterbij.


Award winning platforms
for online trading


Excellence in
customer focus


Early fintech
pioneers

BinckBank Saxo Bank
2000 founded 1992
Amsterdam headquarters Copenhagen
Empower and guide investors Core value Democratrise investing

Investeren in Europa

 

This figure shows only the countries of Saxo Bank in Europe.Saxo Bank is a global player with presence in financial centers around the world including London, Singapore, Paris, Zurich, Dubai and Tokyo.


BinckBank Saxo Bank
579 staff 1594
5 Countries located 16
Trading / Investing / Saving / IAM Propositions Trading (incl. FX & CFD) / B2B
9.9 mln Transactions 39.4 mln
143 mln Revenue* 375 mln
35.5 mln Profit* 128 mln
31.8% Capital ratio* 35.0%
*based on annual report 2018 in euros.
1 DKK = 0,134 euro (2/26/19)

Vraag & antwoord

De krachtenbundeling met het Deense Saxo Bank is een bewuste keuze; zowel Saxo Bank als BinckBank zijn echte fintech bedrijven met een leidende positie in online beleggen en traden en met een sterke focus op de klant. Die focus op de klant komt voort uit een gedeelde overtuiging: alle klanten, groot of klein, moeten kunnen rekenen op dezelfde professionele tools en ondersteuning om hun financiële ambities te realiseren.
Het geplande samengaan van Saxo Bank en BinckBank heeft op korte termijn geen gevolgen voor u als klant. U blijft gewoon op dezelfde manier beleggen via BinckBank. Ook onze competitieve tarieven veranderen niet en de bankvergunning van BinckBank blijft behouden.
Samen vergroten we onze slagkracht en zullen we u uiteindelijk nog beter kunnen bedienen. Op termijn gaat u voordelen van de krachtenbundeling ervaren. Dankzij de krachtenbundeling met Saxo Bank kunnen we u op termijn een breder palet aan innovatieve producten en diensten aanbieden.
Uw rekeninggegevens en de overzichten die u van ons ontvangt veranderen niet en ontvangt u net als voorheen van BinckBank.
Ja, ook daar wordt niets aan gewijzigd. U blijft gewoon inloggen via onze website binck.nl. En u blijft profiteren van onze gebruikersvriendelijke en stabiele platformen die alle tools bieden die beleggers ondersteunen bij het beheer van de portefeuille.
U kunt blijven rekenen op de diensten die u nu van ons gewend bent te ontvangen. Op termijn zal de klant voordelen van de krachtenbundeling ervaren. BinckBank kan een breder palet aan innovatieve hoogstaande beleggingsproducten en -diensten aanbieden aan een brede groep particulieren. Saxo Bank zet daarbij net als BinckBank in op een sublieme gebruikservaring.
Ja. Er zijn op dit moment geen plannen iets aan onze competitieve tarieven te veranderen.
Nee, u blijft onder dezelfde voorwaarden klant van BinckBank.
Voor klanten verandert er voorlopig niets. Zij blijven profiteren van ons hoogstaande serviceniveau. In verband met dit nieuws en de verdere ontwikkelingen hebben wij de komende tijd een extra webpagina ingericht. Bovendien staat een team medewerkers voor u klaar om vragen te beantwoorden.
Ja, en u kunt ook gewoon in uw eigen taal met hen blijven communiceren.
BinckBank houdt gewoon haar Nederlandse bankvergunning en blijft op dezelfde wijze onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Uw beleggingen en spaartegoeden zijn en blijven onveranderd beschermd conform de Wet Toezicht Effectenverkeer en het Depositogarantiestelsel. De overname verandert niets op het gebied van de bescherming van uw beleggingen. BinckBank houdt gewoon haar Nederlandse bankvergunning en blijft op dezelfde wijze onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Ja, BinckBank blijft een Nederlandse bank en derhalve blijft u met uw banktegoeden onder het in Nederland geldende en op Europese afspraken gebaseerde DGS vallen.
Ja, dat vinden wij net als u zeer belangrijk. De aangekondigde samenwerking zal daarom geen invloed hebben op de huidige veiligheid van uw gegevens. Daarnaast blijven wij uw privacy en gegevens behandelen conform de Europese regels vastgelegd in de General Data Protection Regulation (GDPR).
Klanten zijn een contract aangegaan met BinckBank NV en dit contract wordt ongewijzigd voortgezet. BinckBank NV heeft en houdt haar eigen rechtspersoonlijkheid en bankvergunning en blijft dus ook vallen onder het toezicht van de Autoriteit Persoonsgegevens, DNB en AFM. Voor het uitwisselen van uw persoonsgegevens met andere partijen moet er altijd een verwerkingsgrond zijn. Bijvoorbeeld omdat deze uitwisseling nodig is om onze diensten aan u aan te kunnen bieden of omdat dit vanwege een wettelijke grondslag verplicht is. Dit wordt geregeld via de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Er is geen verwerkingsgrondslag voor het uitwisselen van persoonsgegevens met Saxo Bank, noch met een andere aandeelhouder. Ook in de huidige situatie worden uw persoonsgegevens niet met aandeelhouders uitgewisseld. Dit betekent concreet dat uw persoonsgegevens niet op een andere manier behandeld gaan worden dan ze nu behandeld worden.
Het officiële biedingsbericht is op dinsdag 12 maart gepubliceerd. BinckBank en Saxo Bank verwachten dat de krachtenbundeling in het derde kwartaal van 2019 geeffectueerd kan worden. Uiteraard houden we u de komende periode verder op de hoogte van actuele ontwikkelingen en passen we ook onze speciale webpagina’s en deze vraag en antwoorden indien nodig aan. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u ook andere vragen heeft.