Binckbank Tour logo


13 tot en met 19 augustus 2018

Binckbank-Tour data

De mooiste wielerronde van Nederland en België.

BinckBank is in 2017 voor minstens 5 jaar hoofdsponsor én naamgever geworden van de BinckBank Tour. Dit is de mooiste wielerronde van Nederland en België, en stond voorheen bekend als de Eneco Tour. In de eerste editie van 2017 streden toppers als Greg van Avermaet, Tim Wellens, Tom Dumoulin en Peter Sagan om de titel.  De BinckBank Tour wordt gereden in Nederland en België en wordt live uitgezonden. De mooiste dorpjes, de spannendste etappes, een tijdrit en een loodzware slotetappe. De komende jaren zijn de beste wielrenners van de UCI World Tour weer in Nederland en België te bewonderen.

Alle informatie over ritten en de Tour vindt u op de officiële website.


Tom Dumoulin is de winnaar van De BinckBank Tour 2017!Vincent Germyns - Niki Terpstra

' Wij weten dat veel van onze klanten van wielrennen houden en dat een groot deel de sport ook zelf beoefent. De BinckBank Tour is net als zijn voorganger de Eneco Tour een kwalitatief evenement dat topwielrennen dichtbij brengt in Nederland en België.” 


Vincent Germyns, CEO BinckBank, over de BinckBank Tour.

 • Tourfact nummer 1

  Onderdeel van de UCI World Tour, de absolute wereldtop.

 • Tourfact nummer 2

  Van 13 tot en met 19 augustus 2018, de mooiste etappes van de lage landen.

 • Tourfact nummer 3

  De grootste wielerronde van Nederland met de beste topwielrenners.

 • Tourfact nummer 4

  Honderdduizenden wielerliefhebbers staan jaarlijks langs het parcours.BinckBank Tour
de aftermovie 2017


Bezoek BinckBankTour.nl

Ambassadeurs Binckbank Tour

Eddy Planckaert en Maarten Tjallingii zijn de komende jaren de vaste ambassadeurs van de BinckBank Tour. De twee ex-topwielrenners zijn hét gezicht van de etappewedstrijd, die van 13 tot en met 19 augustus 2018 weer door België en Nederland trekt.

Tijdens de wedstrijd in augustus zijn ze alom aanwezig: ze gaan met het publiek en klanten van Binck in gesprek en doen dagelijks verslag voor de BinckBank Tour-kanalen in de vorm van columns en (video)analyses.

Waarom sponsoren wij deze wielerronde?

Ten eerste is wielrennen een bijzonder populaire sport onder onze klanten. Onze beleggers kijken niet alleen naar de sport, maar beoefenen deze ook actief. Verder is wielrennen in Nederland, België, Italië, Spanje en Frankrijk razend populair – en dit zijn precies de landen waarin BinckBank actief is.


Binck maakte de beleggingswereld toegankelijk. Voor iedereen. Dit blijven we ook in de toekomst doen. Nu maakt Binck de topwielersportwereld toegankelijk voor iedereen. Met de BinckBank Tour. Wielrennen is een zeer toegankelijke sport. De BinckBank Tour ook. Waar anders kun je al deze wereldtoppers zien en (bijna ) aanraken.

Door deze tour zo toegankelijk mogelijk te maken, biedt het een uitgelezen kans om onze klanten in een informele setting te ontmoeten en een bredere doelgroep aan te spreken. Dit past bij de verbreding van de dienstverlening in de komende jaren. En met de sponsoring van dit evenement blijft topwielrennen de komende vijf jaar te zien in Nederland en België. Ook dat vinden we erg belangrijk.

Het parcours van de BinckBank Tour 2018.

Het spektakel barst op maandag 13 augustus los met de eerste etappe van Heereveen naar Bolsward. Op dinsdag gaan we naar Venray. Daar vindt de spannende tijdrit plaats. Vervolgens gaan we de grens over naar onze Vlaamse wielerfans. Zo rijdt het peloton van Aalter naar Antwerpen, Blankenberge naar Ardooie, Sint-Pieters-Leeuw naar Lanaken en dan racen we van Riemst weer naar het Nederlandse Sittard-Geleen.

De slotetappe vindt plaats op zondag 19 augustus en start in Lacs de l'eau d'Heure en eindigt bij de legendarische Muur van Geraardsbergen. Een prachtig slot van de BinckBank Tour.

 • Tourfact nummer 5

  BinckBank Team Time Trial – Rijd met vrienden het tijdritparcours van de profs.

 • Tourfact nummer 6

  Oude winnaars: Niki Terpstra, Tim Wellens, Mark Cavendish en Peter Sagan.

 • Tourfact nummer 7

  Event wordt uitgezonden op de NOS, Eurosport en VRT.

 • Tourfact nummer 8

  Uiterst toegankelijk topevent voor alle fans.

Voor wie is de
BinckBank Tour?

De BinckBank Tour is er voor alle wielerfans in Europa. Voor klanten, onze medewerkers en alle geïnteresseerden. We brengen wielrennen écht dichtbij met unieke ervaringen. Niet voor de happy few, maar toegankelijk voor (bijna) iedereen.

Binckbank Tour logo


Van 13 tot en met 19 augustus 2018 
in Nederland en België.

Bezoek BinckBankTour.nl