Herinvesteer uw dividend

Beleggen voor de lange termijn. Juist nu

  • Kans op hoger rendement door rente-op-rente effect
  • Continue investering in goede en slechte beurstijden
  • Gemak: geen actie benodigd

Waarom is herbeleggen van dividend slim?

Einstein -niet de minste- was een grote fan van compound interest, ook wel rente-op-rente genoemd. Hij noemde dit het ‘achtste wereldwonder’.

Vooral voor beleggers met een lange termijn horizon is dit interessant. Want als een belegger met ontvangen dividend nieuwe aandelen koopt, bouwt hij of zij grotere posities op waar weer meer dividend over ontvangen wordt, waar vervolgens weer meer nieuwe aandelen mee gekocht worden. Zo groeit een aandelenpositie niet lineair, maar exponentieel.

Wat kost het herbeleggen van dividend?

BinckBank brengt 1% over de transactie in rekening, met een maximum van € 10.

Bekijk een rekenvoorbeeld:
Stel, u heeft 100 aandelen van een bedrijf uit de AEX en het netto dividend bedraagt €0,5355 per aandeel. Op de dag van herbelegging noteert het aandeel €19,10. Dan kan Binck van het totale dividend van €53,55 twee nieuwe aandelen kopen voor in totaal €38,20. De kosten die hiermee gemoeid zijn bedragen dan €0,38 en worden apart in rekening gebracht. Het restantbedrag dat niet kan worden herbelegd in nieuwe aandelen, krijgt u als cash op uw Binck-rekening gestort.

Over dividend in corona-tijd

In deze bijzondere beurstijden kunnen bedrijven hun dividenden tijdelijk opschorten. Financials als ING en ABN hebben dit al aangekondigd. Mogelijk stellen meer bedrijven hun dividendbetalingen uit. Dividend is geen zekerheid. Daarom is het juist in deze tijd zo belangrijk om goed op uw spreiding te letten. Met behulp van ETF’s brengt u tegen lage kosten een brede spreiding aan. Zo biedt een ETF op de AEX een mandje van alle aandelen aan. Goed om dit mee te nemen in uw overweging. Bekijk in het complete overzicht voor welke ETF’s de herbeleggingsservice geldt.

Voor welke fondsen wordt dividend herbelegd?

Wij bieden deze service aan voor de volgende Nederlandse aandelen en ETF’s.
Let wel: In deze bijzondere beurstijden schorten sommige bedrijven hun dividenden tijdelijk op.

En hoe werkt het?

1

Log in op uw
Binck rekening.

Inloggen
2

Ga naar 'Mijn rekening'
en druk vervolgens op 'Instellingen'.

Instellingen
3

Onder ‘Rekeninginstelling’ stelt u
keuzedividend in op ‘Stock’.

Wijzigen

Inspiratie bij uw beleggings­beslissingen

Dividendbeleggen
DO 02 APRIL

Slim omgaan met dividend

We zien bij bedrijven een trend om dividenden nog louter als cash uit te keren. Als gevolg daarvan is een veelgehoorde vraag van klanten of dividenden niet automatisch herbelegd kunnen worden in nieuwe aandelen.

WO
22
apr

Webinar

Dividendbeleggen

Profiteren van het achtste wereldwonder

Tips en trucs voor dividendbeleggers

Het webinar is een must voor alle beleggers die hun kennis over het begrip ‘dividend’ willen vergroten.

Dividendbeleggen
VR 03 APRIL

De échte winst van beleggen: dividend

We vergeten het wel eens, zeker als de koersen zo op en neer stuiteren als nu, maar beleggen is vooral interessant voor de vermogensaanwas op de lange termijn. En dividend is de belangrijkste bouwsteen voor die vermogensaanwas.

 
Beleggen kent risico’s. Uw inleg kan minder waard worden.
De informatie op deze pagina is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.