BinckBank en duurzaamheid

BinckBank wil ‘duurzaam beleggen’ bekend maken bij een groot publiek.

Op onze site, in webinars, seminars en nieuwsbrieven ontkrachten we het vooroordeel dat duurzaam beleggen ten koste gaat van het rendement. Door het voor onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken om groen te beleggen, willen we onze bijdrage leveren aan een schone, gezonde en veilige toekomst. We blijven ons aanbod uitbreiden met duurzame fondsen. Groene beleggingen maken we makkelijk herkenbaar en vindbaar in Fundcoach. In onze bedrijfsvoering zijn duurzaamheid en het beperken van onze CO2-uitstoot al jaren vanzelfsprekend.

Vergroenen van ons aanbod

  • We maken het makkelijk om voor duurzame beleggingsfondsen te kiezen.
  • We voegen steeds meer duurzame fondsen toe aan ons assortiment. Wij houden de ontwikkelingen goed in de gaten en verversen het aanbod in Fundcoach en Zelf Beleggen met zo veel mogelijk goed presterende duurzame fondsen.
  • We houden de vaste kosten voor beleggen laag. Ook voor duurzaam beleggen. Zo houdt u meer rendement over.
  • We bieden interessante webinars over de nieuwste inzichten in duurzaam beleggen.
  • We zijn aangesloten bij de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). 

 Vergroenen van ons aanbod

Vergroenen van onze bedrijfsvoering

Schone energie

Per jaar gebruiken wij 1.400.000 Kw aan groene stroom uit waterkracht (gecertificeerd)  + genereren wij zelf 35.000 Kw via zonnepanelen op de diverse daken van ons pand.

Energielabel A

Ons pand heeft een energielabel A, dankzij isolatie en speciaal warmtewerend glas (er zit een metaalcoating in het glas).

Koeling uit De Nieuwe Meer

Onze koeling (voor ruimtes, computers en servers) is aangesloten op de koudecentrale van Nuon. Die haalt de kou uit de diepere lagen van de nabijgelegen plas De Nieuwe Meer. Dit koude water gaat naar kantoren op de Zuidas. Het opgewarmde water gaat terug naar de bovenlaag van de plas. Het meer herstelt zich dus weer in zijn natuurlijke toestand. Het systeem kent een CO2-reductie van circa 75% ten opzichte van de conventionele koelmethoden.

Milieuvriendelijke printers

Onze printers printen met vaste inkt. Dat betekent zo'n 90% minder afval vergeleken met laserprinters met dezelfde capaciteit. Solid Ink Printers zijn ook milieuvriendelijker; vanaf productie en gebruik tot het moment dat ze gerecycled worden. Ze gebruiken 30% minder energie en de CO2-uitstoot is 30% minder dan vergelijkbare laserprinters.

Datacenter

Vanwege het vooruitstrevende energieprogramma en CO2-besparing, heeft BinckBank in 2010 voor datacenter Equinix gekozen. Equinix is het eerste datacenter in Europa en het eerste bedrijf in Nederland met een ISO 50001-certificering; de mondiale norm voor energiemanagement. Eerder heeft Equinix al het ISO 14001-certificaat (milieumanagement) behaald.