Over AB InBev

Het ontstaan van het bedrijf komt voort uit een fusie van de bedrijven Interbrew en Ambev. Dit is zo gebleven tot 2008, toen het een eerste overnamebod deed op Anheuser-Busch (AB). Het eerste bod van ruim $ 46 miljard werd door de Raad van Bestuur afgewezen. Als reactie kwam InBev met een nieuw bod van ruim $ 52 miljard. Dit werd wel geaccepteerd en na de overname verandere de naam in AB InBev. Vanaf 2008 zijn de aandelen AB InBev dus officieel verhandelbaar. Daarvoor heette het aandeel slechts InBev. Tot 2015 heeft AB InBev nog verschillende grote en kleine overname gedaan. In 2015 waren de eerste gesprekken over een fusie met SAB Miller. De fusie die hier uit voortkwam zorgde ervoor dat AB InBev de grootste brouwerij ter wereld werd (in 2016 produceerde AB InBev 500 miljoen hl en SAB Miller 246 miljoen hl).

Feiten over AB InBev

  • AB InBev is met 567 miljoen hectoliter per jaar (2018) de grootste brouwerij ter wereld.
  • AB InBev was het eerste Belgische bedrijf op de Bel20 met een waarde van meer dan € 100 miljard.
  • In 2018 maakte AB InBev € 4.4 miljard winst.
  • AB InBev bezit wereldwijd 139 brouwerijen.
  • Er werken ruim 150.000 mensen voor AB InBev.

Aandelen AB InBev kopen

Wilt u meer informatie over beleggen of wilt u aan de slag met het aandeel AB InBev? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Grootste bierbrouwerijen

Qua volume in hectoliter:

  • AB InBev (567 miljoen)
  • Heineken (218 miljoen)
  • CR Beer (118 miljoen)
  • Carlsberg (112 miljoen)
  • Molson-Coors (94 miljoen)

Overname van SAB Miller

De overname van SAB Miller door AB InBev was een ingewikkelde. Doordat deze twee grote brouwerijen samengingen, werd het marktaandeel in veel landen te groot. Zo moest het fusiebedrijf onderdelen van brouwerijen verkopen in Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Hongarije, Polen, Roemenië, Slowakije, China en Rusland. Hierdoor kwam de productie tussen 2016 en 2017 niet tot de verwachte 746 miljoen hl maar "slechts" tot 613 miljoen hl. Wel is het gat qua productie met bijvoorbeeld achtervolgers Heineken (218 miljoen hl) en Carlsberg (112 miljoen hl) zeer groot.

Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.