Over Adyen

Opnieuw beginnen; dat is de Nederlandse vertaling van het Surinaamse woord Adyen. Dit omdat de oprichters al eerder een betaalbedrijf hadden opgericht: Bibit. Dat bedrijf werd later voor 100 miljoen euro aan Royal Bank of Scotland verkocht. 

Na de verplichte lock-out periode werd Adyen in 2006 opgericht door dezelfde groep ondernemers, waaronder Pieter van der Does en Arnout Schuijff. De bestaande betaaltechnologie in die tijd bestond uit een mengelmoes van systemen die waren gebouwd op verouderde infrastructuur. Adyen's team richtte zich op het bouwen van een nieuwe infrastructuur die direct verbonden is met credit card netwerken en lokale betaalmethoden over de hele wereld. Het door Adyen gebouwde platform stelde verkopers zo in staat betalingen via één enkel systeem te accepteren.

Feiten over Adyen

  • Actief in 14 landen en 17 steden
  • Bedrijven die gebruik maken van de diensten van Adyen zijn onder andere eBay, Uber, Spotify en Etsy
  • Adyen heeft meer dan 800 werknemers met meer dan 50 verschillende nationaliteiten in dienst
  • De omzet van Adyen in 2017 lag boven de €1 miljard
  • De aandelen Adyen waren met een openingskoers op de dag van live gang al 66% gestegen.
aandelen Adyen

Beleggen in aandelen Adyen

Wilt u meer informatie over beleggen of wilt u aan de slag met het aandeel Adyen? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening


Voordat u in individuele aandelen investeert is het verstandig u goed te verdiepen in deze bedrijven. Beleggen kent immers risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Beleggen in fintech-bedrijven

Fintech – of in het Engels: FinTech – staat voor financiële technologie, de toepassing van technologie op allerlei moderne manieren van dienstverlening zoals ook Adyen doet. De grootte van de fintech-markt bedroeg in 2018 US$ 127 miljard en groeit naar een omvang van US$ 310 miljard in 2022. Kortom, een robuuste ontwikkeling voor deze markt met een jaarlijkse stijging van bijna 25%. En dat biedt kansen voor beleggers. Lees in dit artikel van de Binck Academy hoe u (breed gespreid) kunt beleggen in fintech-bedrijven.

Volatiele eerste beursdag

Op 13 juni 2018 maakte Adyen zijn opwachting op het Damrak. De introductiekoers was aanvankelijk € 240 maar de openingskoers was al € 400 per aandeel: een stijging van ruim 66 procent. Tegen 11 uur in de ochtend piekte de koers van het aandeel op € 503 waarna een daling intrad. De slotkoers op de eerste beursdag lag op € 455.

aandeel adyen

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.