Geschiedenis van AEGON

AEGON bestaat al ruim 170 jaar, echter niet onder de naam die wij nu kennen. De eerste rechtsvoorganger (verzekeringsinstelling die is opgegaan in het huidige AEGON) was Memento Mori, welke stamt uit 1844. Door de eeuwen heen werden er tientallen andere verzekeraars ook overgenomen tot de grote fusie in 1983. In 1983 fuseerden namelijk verzekeringsbedrijven AGO en ENNIA en daardoor werd AEGON een van de grootste verzekeraars van Nederland. De fusie moest het bedrijf in staat stellen om een hogere omzet te creëren en minder kosten te maken. Daarnaast moest het zich een plek op het internationale podium verschaffen. Om dat te bewerkstelligen zijn er verschillende grotere overnames geweest door de jaren heen. Momenteel is AEGON actief in 20 verschillende landen in zowel Europa, Azië als Noord- & Zuid-Amerika.

Feiten AEGON

  • AEGON maakt 2.361 miljoen euro winst in 2017
  • In Nederland werd 727 miljoen euro winst gemaakt in 2017
  • 14% van alle omzet komt uit Nederland
  • In Nederland werken er 4.100 mensen voor AEGON
  • AEGON was 25 jaar lang de hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB)

Aandeel AEGON

Wilt u meer informatie over beleggen of wilt u aan de slag met aandelen AEGON? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie over het aandeel AEGON. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Donkere tijden voor AEGON

Toen in 2008 de kredietcrises toesloeg, kwam AEGON in financiële problemen. Waarbij AEGON, net als ING, een kapitaalinjectie nodig had. Deze kregen zij van De Nederlandsche Bank (DNB) en bedroeg in totaal 3 miljard euro. In 2011 betaalde AEGON het laatste deel, 1,125 miljard euro, terug aan DNB. AEGON heeft in totaal 4,1 miljard euro terugbetaald aan DNB.

Sponsoring

AEGON heeft door de jaren vele clubs en sporten ondersteund als sponsor. Zo zijn ze 25 jaar de hoofdsponsor van de KNSB geweest en waren ze van 2008 tot en met 2014 hoofdsponsor van Ajax.

aandelen Aegon

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.