Start van Delhaize en Ahold

Ahold Delhaize is ontstaan uit de fusie van het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize. Ondanks dat de twee bedrijven pas sinds de zomer van 2016 zijn gefuseerd lijkt hun geschiedenis aardig op elkaar. Delhaize was er als eerste bij: de broeders Delhaize startten in 1867 met een hun groothandel in Charleroi. 20 jaar later nam Albert Heijn de kruidenierswinkel van zijn vader over, waarna beide bedrijven langzaam uitgroeiden tot wereldconcerns.

Delhaize is in België bekend van de merken Proxy Delhaize, Shop’n Go, City Delhaize, Tom&Co en Caddyhome. Ahold is in Nederland onder meer bekend van de merken Albert Heijn, Gall & Gall, Etos en Bol.com.

Feiten aandeel Ahold Delhaize


  • Het concern telt in totaal 6700 winkels
  • Meer dan 50 miljoen mensen winkelen wekelijks bij Ahold Delhaize
  • De omzet bedroeg € 62.9 miljard in 2017
  • De omzet in Nederland alleen was € 13.7 miljard in 2017
  • De omzet in België alleen was € 5 miljard in 2017
  • Er werken ruim 370.000 mensen bij Ahold Delhaize

Aandeel Ahold Delhaize

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met aandelen Ahold Delhaize? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie over het aandeel Ahold Delhaize. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Voordat u in individuele aandelen investeert is het verstandig u goed te verdiepen in deze bedrijven. Beleggen kent immers risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

aandeel ahold delhaize

Fusie Ahold & Delhaize

Op 24 juni 2015 kondigden beide concerns aan samen verder te gaan en te willen fuseren tot Ahold Delhaize. Men spreekt op papier van een fusie van gelijken. Echter is dat niet zo in de verdeling van aandelen. Deze werden voor 61% voor Ahold aandeelhouders en voor 39%  voor Delhaize aandeelhouders. De fusie wordt uiteindelijk definitief op 23 juli 2016; ruim één jaar na de aankondiging. Door de fusie is het bedrijf op basis van grootte de 4in Europa en 5e in de VS in haar sector.

Koopzegels of aandelen?

Albert Heijn biedt haar klanten regelmatig spaaracties. Zo konden klanten in 2020 digitaal sparen via koopzegels die zij bij de kassa aanschaffen en daarvoor kregen ze – zo geeft de grootgrutter aan - liefst 6 procent rente. Maar - gekeken naar historisch rendement - is dat wel het slimste? Aan u dus de keuze wat u gaat hamsteren: Albert Heijn of Ahold, koopzegels of aandelen. Lees hier het artikel.


De waarde van uw belegging kan flucturen. En in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

 

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.