Geschiedenis van KLM

Om het predicaat koninklijk te krijgen moet een vereniging, instelling of bedrijf in principe meer dan 100 jaar bestaan. Hoe anders was het bij KLM. KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij) werd opgericht op 7 oktober 1919, maar het predicaat Koninklijk werd al verleend op 12 september 1919 door koningin Wilhelmina. Dus zelfs al vóór de officiële oprichting. In het eerste jaar vervoerde KLM in totaal 345 passagiers en 25.000 kilo post en vracht. Nu worden deze aantallen bijna gehaald met één enkele vlucht van een Boeing 747.

Even een stapje terug naar 1960 toen KLM haar eerste straalvliegtuigen kocht. Vanaf dit moment werd het mogelijk om op vrijwel iedere plek van de wereld te komen binnen 24 uur (mits er een internationale luchthaven was). Het duurde even maar in 1971 was er opnieuw een memorabel moment voor KLM met de aanschaf van de eerste Boeing 747: De Jumbo Jet. Met dit straalvliegtuig in haar assortiment werd voor de KLM de combinatie van personenvervoer en vrachtvervoer aanzienlijk vereenvoudigd. De jaren 80 en 90 van de vorige eeuw staan vooral in het teken van samenwerkingen met verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen. In 2004 kwam de volgende grote verandering voor KLM: het fuseerde met Air France en werd onderdeel van de Air France-KLM groep. Tot op de dag van vandaag opereert het in deze groep onder de naam KLM.

Feiten aandeel Air France-KLM

  • KLM is een van de 10 grootste werkgevers in Nederland
  • De omzet van Air France-KLM bedroeg € 25.781 miljoen in 2017
  • De omzet van KLM bedroeg € 10.340 miljoen in 2017
  • De oudste internationale lijndienst staat op naam van KLM
  • De vloot van KLM bestond in augustus 2018 uit 119 vliegtuigen
  • KLM is de oudste internationale luchtvaartmaatschappij die nog opereert onder haar eigen naam.
aandeel air france-klm

Beleggen in aandelen Air France-KLM

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met aandelen Air France-KLM? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie over het aandeel Air France-KLM. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Grootste aandelenemissie voor KLM

In 1994 werden er door KLM 21.275 miljoen gewone aandelen geplaatst. De koers toen der tijd stond op 44 gulden (ongeveer € 20) per aandeel. Met deze aandelenemissie haalde KLM 1.193 miljoen gulden op (€ 541 miljoen).

Alle populaire AMX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om alle populaire AMX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.