IPO Airbnb

U kunt natuurlijk een heerlijk nachtje slapen dankzij Airbnb, maar vanaf wanneer kunnen we in het bedrijf investeren? Dat is de grote vraag. Volgens Techcrunch is Airbnb druk bezig met de voorbereidingen van de IPO. Waarschijnlijk zal dit gebeuren ergens in 2020. 

Als de beursgang een feit is, dan kunt u uiteraard in het aandeel beleggen bij BinckBank.

aandelen Airbnb

Beleggen in Airbnb

Wilt u meer informatie over beleggen of wilt u aan de slag met het aandeel Airbnb? Dan moet u nog even wachten tot de beursgang. Wel kunt u alvast eem rekening openen bij BinckBank. Dan ontvangt u na notering direct een technische- en fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Feiten over Airbnb

  • Er zijn meer dan 6 miljoen verblijven aangemeld op Airbnb.

  • Airbnb is beschikbaar in meer dan 191 landen.

  • Iedere nacht verblijven er 2 miljoen mensen in een Airbnb.
  • Op Airbnb staan meer dan 4.000 kastelen.
  • In 2011 werd Airbnb al gewaardeerd op $ 1 miljard.

Wat is Airbnb?

Airbnb is een platform waarop men eenvoudig een slaapplaats kan aanbieden tegen betaling. Het is te vergelijken met een marktplaats waarop spullen worden verkocht. Alleen is er nu sprake van overnachtingen. Airbnb is opgericht in 2008 in San Francisco en heeft de laatste jaren een grote groei doorgemaakt. In totaal is het bedrijf al verantwoordelijk voor meer dan 500 miljoen overnachtingen.

Controverse Airbnb

Airbnb is net als andere startups zoals Uber controversieel en anders dan de status quo. Door het gemak en de community werking van het platform kiezen veel mensen voor het gebruik van Airbnb. In Nederland (Amsterdam) heeft dit gezorgd voor extra wet- en regelgeving rondom verhuur van een kamer of appartement. Zo moet men het nu bij de gemeente melden en mag de kamer of het appartement maximaal 30 nachten per kalenderjaar worden verhuurd.

Waarde van Airbnb

De waarde van Airbnb is moeilijk vast te stellen omdat het bedrijf hier weinig tot niets over loslaat. Ondanks dat zijn er basisgegevens waarop Morningstar een waarde heeft samengesteld. De waardering komt volgens Morningstar neer op een bedrag tussen de $ 53 en $ 65 miljard. Dit is 28 á 32 keer de winst voor belastingen. Voordat Airbnb naar de beurs gaat zullen ze jaarcijfers en kwartaalcijfers bekend maken die de waardering specifieker kunnen maken.

aandeel airbnb

Alle populaire tech-aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in bijzonder veel tech-aandelen te beleggen. Leer nu meer over AdyenApple, AlibabaASMLFacebookGoogle, MicrosoftNetflix, NintendoTinder en Uber.

Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.