Wat is Airbnb?

Airbnb is een platform, waarop mensen huizen of kamers aan elkaar verhuren voor een korte vakantie of verblijf. U kunt het vergelijken met een marktplaats waarop spullen worden verkocht, alleen is er nu sprake van overnachtingen.

Airbnb is opgericht in 2008 door Brian Chesky, Joe Gebbia en Nathan Blecharczykn in San Francisco en heeft de laatste jaren een grote groei doorgemaakt. In totaal is het bedrijf al verantwoordelijk voor meer dan 825 miljoen overnachtingen.

aandelen Airbnb

Beursgang van Airbnb

In december 2020 lijkt de IPO van Airbnb plaats te gaan vinden. Bij de IPO zullen 51,9 miljoen aandelen beschikbaar zijn tegen een prijs van 44 tot 50 dollar. Hoewel deze prijsrange nog kan wijzigingen in aanloop naar de eerste notering zou daarmee tot 2,6 miljard dollar kunnen worden opgehaald.

Lees meer over de beursgang van Airbnb in dit artikel.

Wat is de waarde van Airbnb?

Bloomberg berekent de waardering van Airbnb inmiddels tussen de $35 miljard en $42 miljard. De definitieve prijs van het aandeel zou op zijn vroegst op 9 december kunnen worden vastgesteld, waarna een dag later de handel in het aandeel zou kunnen starten.


In Airbnb beleggen bij Binckbank

Net als eerder bij IPO’s van bedrijven als Spotify en Uber is het helaas niet mogelijk om direct in te schrijven op de nieuwe aandelen. Wel zullen de aandelen van Airbnb direct nadat deze voor het eerst verhandelbaar zijn in New York ook beschikbaar zijn voor BinckBank-klanten. In dit artikel over de IPO van Airbnb leest u alles over hoe u dit kunt doen.

Wilt u meer informatie over beleggen of wilt u aan de slag met het aandeel Airbnb? Open dan snel en eenvoudig een rekening bij BinckBank. Op de website van BinckBank ziet u bovendien technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie die voor beleggers interessant is. Start vandaag nog of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.


Open een rekening


Voordat u in individuele aandelen investeert is het verstandig u goed te verdiepen in deze bedrijven. Beleggen kent immers risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Feiten over Airbnb

  • Op Airbnb vindt u meer dan 4 miljoen huis- en kameraanbieders in zo'n 220 landen en regio's.

  • Elke avond verblijven er twee miljoen mensen in woningen die op Airbnb staan. 
  • Op Airbnb staan meer dan 4.000 kastelen.
  • In 2011 werd in Airbnb gewaardeerd op $ 1 miljard. Met de beursgang aanstaande ligt de waardering nu tussen de $ 35 en $ 42 miljard


(Bronnen: Bloomberg, Airbnb, Airbnb prospectus

Controverse Airbnb

Airbnb is net als andere startups zoals Uber controversieel en anders dan de status quo. Door het gemak en de communitywerking van het platform kiezen veel mensen voor het gebruik van Airbnb. In Nederland (bijv. Amsterdam) heeft dit gezorgd voor extra wet- en regelgeving rondom verhuur van een kamer of appartement. Zo moet men verhuur nu bij de gemeente melden en mag de kamer of het appartement maximaal 30 nachten per kalenderjaar worden verhuurd.

Alle populaire tech-aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in bijzonder veel tech-aandelen te beleggen. Leer nu meer over AdyenApple, AlibabaASMLFacebookGoogle, MicrosoftNetflix, NintendoTinder en Uber.

Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.