Over Ajax

AFC Ajax NV – ook wel Ajax genoemd, is de enige Nederlandse voetbalclub met een beursnotering. Ajax werd opgericht in 1900 en heeft Amsterdam als thuisbasis. “Footh-Ball Club Ajax" – met de bekende spelfout – is vernoemd naar Ajax de Grote uit de Griekse mythologie. Ajax is verreweg de meest succesvolle club van Nederland. Zo werd de landstitel 33 maal gewonnen en de Europacup 1  (later Champions League) werd 4 maal gewonnen.  

In de vroege jaren ‘70 werd Ajax wereldberoemd dankzij het totaalvoetbal van Sjaak Swart, Johnny Rep, Johan Neeskens, Arie Haan en natuurlijk Johan Cruijff. Drie maal op rij werd de Europacup 1 gewonnen. Met oogstrelend en modern voetbal. Het toonaangevende Britse voetbalmaandblad FourFourTwo heeft het gouden Ajax uit de jaren '70 van de vorige eeuw uitgeroepen tot het beste team ooit. In 1995 won Ajax opnieuw alles wat er te winnen viel. Onder leiding van Louis van Gaal lag de wereld opnieuw aan de voeten van de Godenzonen. Een jaartje later verhuisde Ajax van de Watergraafsmeer naar het gloednieuwe stadion in de Bijlmer – de Amsterdam ArenA. Vanaf 2018 werd de naam van dit station veranderd in Johan Cruijf ArenA.

Beleggen in aandelen Ajax

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Ajax? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Beleg ook bij BinckBank en vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Emotionele waarde aandelen AFC Ajax NV

Het aandeel Ajax is vooral een emotioneel aandeel, dit wordt nog eens extra versterkt door het overlijden van Johan Cruijff. Want vlak na zijn overlijden besloten beleggers hun laatste eer aan de verlosser te bewijzen door 14 aandelen Ajax te kopen – u weet wel: het rugnummer van Johan. Bij BinckBank kunt u uiteraard ook beleggen in het aandeel Ajax. 

Beurskater voor Juventus na zege Ajax


Ook pijnlijk verlies voor Italiaanse beleggers. Topvoetbal en zeker de Champions League draaien al lang niet meer louter om sportieve successen, maar ook steeds meer om het grote geld. Na Real Madrid trof Ajax met Juventus in twee duels. Opnieuw een sportieve én financiële grootheid, die bovendien net als de Amsterdammers genoteerd is op de effectenbeurs.

Lees nu de hele blog!

Ajax maakt promotie


Sinds 23 september 2019 wordt het aandeel Ajax niet meer op de ‘lokale markt’ verhandeld, maar – om in voetbaltermen te blijven – via de ‘Tweede divisie’. De hoofdstedelijke hoofdmacht is namelijk op Beursplein 5 gepromoveerd naar de AScX.


Lees nu de hele blog!

Aandeel Ajax

Aandeelhoudersvergadering Shell & Ajax populair bij beleggers


De kleine particuliere belegger is verdeeld over het nut van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Shell trekt in absolute getallen de meeste bezoekers terwijl Ajax het relatief goed doet.

Lees nu de hele blog!

Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.