Over Altice

Altice bestaat sinds 2001 en is sinds 2014 genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Deze telecomreus is vooral actief Frankrijk, de VS, Portugal, Israël en de Dominicaanse republiek. Ze bieden met mobiele en vaste netwerken toegang tot internet, maar ze bezitten ook tv zenders, digitale media en verkopen advertenties. Het hoofdkantoor van Altice staat in Amsterdam.

De activiteiten van Altice vinden plaats in drie divisies, te weten Telecom, Media & Content en Data & Advertising. De helft van de omzet komt uit Frankrijk en een kwart uit de VS. Altice bezit radio en tv-zenders, kranten en geven als kabelaar toegang tot internet. Ook verzorgen ze de uitrol van het 5G netwerk in Frankrijk.

Feiten over Altice

  • Wereldwijd bijna 48 miljoen klanten
  • 55.000 medewerkers over de hele wereld.
  • In de VS is Altice bekend onder Optimum, Lightpath en SuddenLink
  • De beurswaarde van Altice is begin 2019 bijna 34 miljard euro

Beleggen in aandelen Altice

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Altice? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Overnames en schulden

Altice is razendsnel gegroeid, mede door vele overnames in Portugal, Frankrijk en de VS. Voor deze overnames was veel geld nodig. Mede hierdoor werd besloten tot een beursgang in 2014. Na de succesvolle beursgang maakte Altice de oversteek naar de VS. Door alle overnames steeg de schuldenlast behoorlijk. Deze weegt als een molensteen en mede hierdoor werd de Amerikaanse divisie gesplitst van de Europese activiteiten. Sinds kort hebben we dus Altice USA en Altice Europe.

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.