Over Amazon

Amazon is 1994 opgericht door de Amerikaan Jeff Bezos met als initieel uitgangspunt om te dienen als online boekenwinkel. Na een lastige start-up periode ging het bedrijf in mei 1997 naar de beurs. Aandelen Amazon zijn genoteerd an de Nasdaq. In 1996 bedroeg de omzet van Amazon $ 16 miljoen. Bij de beursgang werden de aandelen aangeboden voor $ 18. Aan het eind van de eerste beursdag stond de waarde van de Amazon aandelen al op $ 23,5. Hiermee kreeg het bedrijf een waardering kreeg van ruim $ 550 miljoen.

Het Amazon imperium

Amazon is meer dan alleen maar Amazon.com; de webwinkel. Amazon levert een groot scala aan producten en diensten, wel meer dan 71! Voorbeelden hiervan zijn:

  • Alexa, de virtuele assistent van Amazon, vergelijkbaar met Apple's Siri.
  • Prime Air, een dienst waarmee Amazon met behulp van drones pakketjes bezorgd.
  • Prime Video, een streamingdienst welke concurreert met Netflix.

Aandelen Amazon kopen

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Amazon? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Feiten over Amazon

  • Amazon was het tweede Amerikaanse bedrijf (na Apple) dat een beurswaarde verwierf van meer dan 1 biljoen dollar.
  • Jeff Bezos bezit nog steeds 16% van de aandelen Amazon.
  • Jeff Bezos was in 2018 de rijkste man ter wereld.
  • Bij Amazon werken op het moment van schrijven ruim 600.000 mensen.
  • Amazon bezit bijna de helft van de e-commerce markt in Amerika.

Innovatie essentieel voor Amazon

Amazon is een van de bedrijven die laat zien dan innovatie van belang is voor de groei van een bedrijf. Door de jaren heen zijn er verschillende nieuwe markten aangeboord door Amazon waaronder, Web Services, Amazon Prime en Amazon Music. Een fenomeen wat bij tech bedrijven veel vaker terug komt is het aanbieden van een service of dienst waarvoor maandelijks betaald wordt. Dit zorgt voor een continue inkomstenstroom van en is in veel gevallen schaalbaar waardoor kosten laag blijven en de opbrengsten kunnen worden gemaximaliseerd. Andere partijen die hierom bekend staan zijn bijvoorbeeld Spotify en Netflix.Amazon Web Services

Amazon Web Services (AWS) is dé melkkoe van het bedrijf. AWS is een online opslagdienst voor bedrijven. AWS is geïntroduceerd in 2002. Echter was het toen nog niet in gebruik en te klein om levensvatbaar te zijn. Door de jaren heen is er echter flink aan gewerkt aan de dienst en vooral in de periode van 2006 tot 2016 zijn er grote stappen gemaakt. Dit resulteerde in een grote stijging qua omzet. In 2016 was de omzet van AWS $ 2.5 miljard met een winst van ruim $600 miljoen. De ontwikkeling die AWS doormaakte deed het aandeel Amazon zeer goed: het steeg met 42% na de bekendmaking van de cijfers. Echter is de dienst daarna nog harder gegroeid en was de omzet in 2018 ruim $ 25 miljard.

Alle populaire NASDAQ aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NASDAQ aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.