Over Apple

Misschien wel het hipste en meest succesvolle merk van de 21ste eeuw: Apple. Apple is een Amerikaans elektronicabedrijf dat in 1976 werd opgericht als Apple Computer. Een van de drie oprichters was Steve Jobs. De eerste Apple Macintosh computers werden een bescheiden succes, de PC verkocht vele malen beter.

Eind jaren 90 stond Apple op het punt om failliet te gaan, maar door een investering van 150 miljoen dollar door Microsoft, werd het bedrijf gered. Sindsdien is Microsoft een grote aandeelhouder van Apple.

In 1998 werd de iMac geïntroduceerd en in 2001 volgde de iPod. Bij deze producten bleek het design en gebruiksgemak de doorslaggevende factor voor het commerciële succes. Later volgden de iPhone, iPad en Apple TV. Na het overlijden van Steve Jobs kwam Tim Cook aan de het roer te staan.

aandelen apple

Beleggen in aandelen Apple

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Apple? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Feiten over Apple

  • In 2018 verkocht Apple 218 miljoen iPhone's.
  • De omzet van Apple bedroeg 265 miljard dollar in 2018.
  • De winst van Apple kwam in 2018 uit op 59.5 miljard dollar.
  • In het vierde kwartaal van 2018 maakt Apple voor het eerst meer dan 10 miljard omzet uit diensten.
  • Tussen 2014 en 2018 heeft Apple zelf ruim 1.1 miljard aandelen Apple terug gekocht. Dit is 15% van de uitstaande aandelen.

Stroom tech-IPO's houdt aan

Hoewel de zomer in volle gang is en de beurshandel wat tot rust komt, wil het maar niet stil worden op het IPO-front.

Lees nu de hele blog!

aandeel apple

Alle populaire NASDAQ aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NASDAQ aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.