Over ArcelorMittal

Het aandeel ArcelorMittal is een bekend en veel verhandeld aandeel op de Amsterdamse beurs. ArcelorMittal is de grootste producent van staal ter wereld. De onderneming is officieel gevestigd in Luxemburg en is ontstaan uit een fusie in 2006 tussen Arcelor en, jawel, Mittal Steel. Over de gehele wereld wordt 93 miljoen ton staal per jaar geproduceerd. Het aandeel ArcelorMittal staat genoteerd op verschillende beurzen, New York, Madrid, Parijs én natuurlijk de beurs van Amsterdam.

Feiten over ArcelorMittal

  • De grootste aandeelhouder is de Indiase Lakshmi Mittal, ook wel de ‘King of Steel’
  • ArcelorMittal Orbit is de grootste glijbaan ter wereld en staat in Londen.
  • April 2019 was Lakshmi Mittal een van de rijkste inwoner van Engeland met een vermogen van bijna 14 miljard US dollar.

ArcelorMittal en Aperam

Naast staal maakte ArcelorMittal ook roestvrij staal. Dit deden ze met een apart onderdeel genaamd Aperam. Tot 2011 was deze roestvrijstaal-divisie verlieslatend. Wat doe je dan? Je verkoopt de toko. Dus ging Aperam als spin-off naar de beurs in Amsterdam. Geïnteresseerde aandeelhouders van ArcelorMittal ontvingen voor elke twintig aandelen Arcelor één aandeel Aperam. Vanaf de beursgang ging het stukken beter. Er werd weer winst gemaakt en de afgelopen jaren heeft Aperam het qua beurskoers duidelijk beter gedaan dan ArcelorMittal. Ook Aperam is via de beurs van Amsterdam en BinckBank te verhandelen.

Aandelen ArcelorMittal kopen

Wilt u meer informatie over beleggen of wilt u aan de slag met het aandeel ArcelorMittal? Open dan snel en eenvoudig een rekening bij BinckBank. Op de website van BinckBank ziet u bovendien technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie die voor beleggers interessant is. Start vandaag nog of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Voordat u in individuele aandelen investeert is het verstandig u goed te verdiepen in deze bedrijven. Beleggen kent immers risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.