Over BASF

BASF is een van de grootste chemiebedrijven ter wereld. In het aandeel BASF wordt veel belegd, daarom hebben we wat praktische informatie voor u verzameld. Deze Duitse multinational houdt zich voornamelijk bezig met de productie van chemicaliën, industriële materialen, plastics, voeding, verzorging en technologische oplossingen. BASF staat voor Badische Anilin und Soda Fabrik en is opgericht in 1865.

Feiten over BASF

  • BASF maakte over 2018 meer dan 60 miljard euro omzet.
  • Wereldwijd heeft BASF meer dan 122.000 medewerkers in dienst.
  • BASF maakt meer dan 9000 halffabricaten en industriële producten, maar niets voor consumenten.
  • BASF is hoofdsponsor van NEMO Science Museum met het BASF Lab voor scheikunde.

Beleggen in BASF

Het aandeel BASF staat genoteerd op 2 verschillende beurzen: Frankfurt Stock Exchange en de beurs van Milaan en maakt onderdeel uit van de EURO STOXX 50.

Open een rekening

Geschiedenis en succes van BASF

Een bewogen geschiedenis is een understatement. Door de eeuwen heen heeft BASF slim geprofiteerd van mogelijkheden en nieuwe industriële uitvindingen. Het verhaal begint in Ludwigshaven met de productie van kleurstoffen. Daarna lag de focus op ammonia en zwavel- natriumverbindingen. In de Tweede Wereldoorlog werd (onder de naam van IG Farben) explosieven en gas geproduceerd. Na de oorlog ontwikkelde BASF zich tot het grootste chemiebedrijf ter wereld.

Alle populaire Duitse aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in verschillende populaire Duitse aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.