Over BESI

De machines van Besi worden gebruikt om heel nauwkeurig verpakkingen voor microchips, ook wel halfgeleiders genoemd, te produceren. U vindt deze chips in smartphones, tablets, auto’s en computers. Besi is actief in Nederland, Europa, Azië en de VS. Het hoofdkantoor staat in Duiven en ze hebben meer dan 2000 werknemers.

Wat doet Besi eigenlijk?

Besi maakt geen chips, maar ze maken machines waarmee chips worden verpakt en bewerkt. En maken machines waarmee chips op sockets, moederboards en base plates worden geplakt. Het is een sterk cyclisch bedrijf. Neemt de vraag naar chips toe, dan profiteert Besi van deze vraag. De activiteiten van Besi vinden plaats in 3 divisies: [Die Attach] [Packaging] en [Plating].

Feiten over BESI

  • In 2018 maakte BESI een omzet 525 miljoen euro.
  • BESI heeft in 2018 ruim 1 miljoen aandelen terug gekocht van de markt. 
  • BESI keerde in 2018 een dividend uit van € 1.67 per aandeel BESI.

Beleggen in het aandeel BESI

Wilt u meer informatie over beleggen of wilt u aan de slag met het aandeel BESI? Open dan snel een rekening. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Aandelen BESI

Alle populaire AMX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om alle populaire AMX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.