Over Beter Bed

Retteketet naar… Juist. Beter Bed. Een oer-Hollands bedrijf uit Brabant, maar actief in heel Europa en Turkije. Beter Bed maakt en verkoopt bedden en matrassen. Het bedrijf is opgericht in Uden. De geschiedenis van Beter Bed gaat terug tot 1914, het begin van de eerste wereldoorlog. Toen werden er voornamelijk matrassen gemaakt; in 1981 begon de verkoop van bedden in twee speciaalzaken. In 2020 heeft Beter Bed zo’n 1.000 filialen.

Beter Bed holding op de beurs

In 1996 gaat Beter Bed holding naar de beurs in Amsterdam. Op het Damrak werd gemikt op 25 gulden per aandeel. De totale beursgang bracht zo’n 125 mln. op. We hebben het hier uiteraard over de oude Nederlandse gulden. De aandelen van de holding van Beter Bed zijn genoteerd op Euronext Amsterdam. De handel en marktkapitalisatie is niet heel bijzonder fors, maar toch is het inmiddels een bekende op de beurs. Het aandeel staat op de lokale markt van Amsterdam.

De koers van Beter Bed

Bedden en matrassen verkopen. Kan niet misgaan zou u zeggen. Toch is de geschiedenis van Beter Bed erg bewogen. 2019 was een lastig jaar. Vooral in Duitsland bleek het lastig om de dochteronderneming in leven te houden; mede vanwege een gifschandaal lieten klanten de zaak links liggen. De schok onder beleggers was groot toen bleek dat banken te hulp moesten schieten. Het aandeel knalde met dik 30% omlaag.

In Nederland zijn de zaakjes over het algemeen goed op orde. De omzet is al jaren vrij stabiel rond de € 300 à € 400 mln. per jaar.

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Feiten over Beter Bed

  • Elke dag worden er in Europa ongeveer 1000 bedden van Beter Bed verkocht.
  • De meeste omzet wordt gehaald uit matrassen (58%); bedden zijn goed voor (28%).
  • In Zweden heet Beter Bed sängjätten, vrij vertaald: beddenreus.

Aandelen Beter Bed kopen

Wilt u meer informatie over beleggen of wilt u aan de slag met het aandeel BeterBed? Open dan snel en eenvoudig een rekening bij BinckBank. Op de website van BinckBank ziet u bovendien technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie die voor beleggers interessant is. Start vandaag nog of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Voordat u in individuele aandelen investeert is het verstandig u goed te verdiepen in deze bedrijven. Beleggen kent immers risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 500 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.