Over BMW

In de eerste jaren bouwde BMW overigens geen auto’s, maar vliegtuigmotoren. In 2016 werd de 100ste verjaardag van het concern gevierd.

In de 1e en 2e Wereldoorlog

De geschiedenis van BMW begint met het maken van vliegtuigmotoren. Deze waren heel modern voor die tijd en werden dan ook gebruikt in de eerste commerciële en militaire vliegtuigen. Na afloop van de Eerste Wereldoorlog mocht BMW geen vliegtuigmotoren meer maken – een aantal jaar later begon BMW aan de productie van de eerste motorfiets en de eerste personenauto. Vooral de sportieve auto’s werden in korte tijd erg populair. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leverde BMW vliegtuigmotoren, motorfietsen en auto’s. Hierbij werd overigens flink gebruik gemaakt van dwangarbeiders en krijgsgevangenen. Gelukkig kwam ook deze oorlog tot een eind en kon BMW zich weer toeleggen op het maken van sportauto’s en motorfietsen.

BMW na de oorlog

Na de oorlog bouwde BMW vooral sportieve auto’s met de typische achterwielaandrijving. BMW was ook zeer goed in het maken van motorfietsen, de bekende tweecilinder tweewielers werden vanaf de jaren zestig heel populair bij overheidsdiensten en het grote publiek.

Feiten over BMW

  • In 2018 maakt BMW Group een omzet van 97.480 miljoen.
  • BMW Group heeft 3 grote merken: BMW, Mini & Rolls-Royce.
  • In 2018 keert BMW per aandeel een dividend uit van € 3.50.

Beleggen in aandelen BMW

De aandelen van BMW staan genoteerd op de Duitse beurs, de DAX om precies te zijn. Bij Binck kan je uiteraard in het aandeel BMW beleggen. Op de klantensite van Binck vind je meer beleggersinformatie over het aandeel, waaronder onafhankelijke analistenadviezen, sectorinformatie en fundamentele analyses. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Aandeel BMW
Aandelen BMW

Duitse auto-aandelen gepasseerd

Tesla is voor het eerst het populairste automerk onder beleggers, waardoor niet langer de traditionele Duitse merken de ranglijst van auto-aandelen aanvoeren. BMW staat op een nette 2de plaats. 

Lees nu de hele blog!

Alle populaire auto-aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in bijzonder veel auto-aandelen te beleggen. Leer nu meer over:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.