Over Boeing

Het Amerikaanse Boeing werd in 1916 opgericht door William Edward Boeing onder de naam Pacific Aero Products Company. De kennis voor het ontwerpen en bouwen van vliegtuigen verwierf Boeing tijdens zijn studie aan de Yale University én dankzij het werk in de houtverwerkingsindustrie.

Het eerste bekende vliegtuig van de hand van Boeing was de Boeing Model C: een tweepersoonsvliegtuig welke dienstdeed als lesvliegtuig van het Amerikaanse leger. Het bijzondere aan dit type vliegtuig was dat het ontworpen was om te starten van en te landen op het water.

Op 7 januari 1920 maakt een Boeing BB-1 de eerste commerciële vlucht voor het bedrijf. Sindsdien heeft de productie een behoorlijke vlucht genomen. Bekende vliegtuigen uit de fabriek van Boeing zijn de Boeing 737 (het meest gebouwde straalvliegtuig), de Boeing 747 (de jumbojet) en de Boeing 737 Max, welke eind 2018 en begin 2019 negatief in het nieuws kwam vanwege ongelukken door een softwareprobleem.

Vanaf 1964 is het aandeel Boeing aan te kopen via de New York Stock Exchange (NYSE). In de jaren na de introductie toont de koers een lichte stijging. Sinds 1995 zien we veel grote schommelingen welke tot op de dag van vandaag blijven bestaan. De laatste grote daling van het aandeel vond plaats nadat bekend werd dat twee vluchten met de 737 Max waren neergestort door een softwareprobleem.

Feiten over Boeing

  • In 1964 was de koers van Boeing $ 0.64.
  • De hoogste notering was op 25 februari 2019 met $ 440.62.
  • In 2018 keerde Boeing $ 7.19 uit aan dividend per aandeel.
  • Tussen 2014 en 2018 heeft Boeing 3.802 commerciële vliegtuigen opgeleverd.
  • Boeing had in 2018 ruim 153.000 medewerkers.
  • De Boeing-fabriek heeft een oppervlakte van 398.000 m2 en is daarmee de grootste fabriek ter wereld.

Aandelen Boeing kopen

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Boeing? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandeel boeing
aandelen boeing

Softwareprobleem Boeing 737 MAX

In maart 2019 is een vliegtuig van Ethiopian Airlines neergestort van het type 737 MAX. Helaas was dit niet de eerste keer, aangezien eind 2018 hetzelfde type vliegtuig van maatschappij Lion Air in de Javazee neerstortte. De reden was dat het veiligheidssysteem de neus van het toestel naar beneden drukte vanwege een niet goed werkende sensor.  Na verschillende onderzoeken heeft de FAA (Amerikaanse luchtvaartautoriteit) medegedeeld dat de Boeing 737 Max toestellen niet meer mogen vliegen. Met grote gevolgen voor vliegtuigmaatschappijn. Alleen United Airlines annuleerde in augustus 2019 al ruim 1.900 vluchten. Ook aandelen Boeing hebben het zwaar te verduren gekregen op de beurs. Het aandeel Boeing daalde namelijk in één weekend met 15%. En daarmee was de kous nog niet af: het aandeel daalde op de laatste dag van juli in 2019 met maar liefst 25%!

Alle populaire NSYE aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NYSE aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.