Geschiedenis Coca-Cola

In 1886 werd door de apotheker John Pemberton voor het eerst Coca-Cola gemaakt. In eerste instantie met onder andere rode wijn maar door de drooglegging moest hij dit snel aanpassen. Tijdens het aanpassen heeft hij het recept aangepast tot een siroop die met suiker en water met bubbels kon worden verdunt tot Coca-Cola.

Aandeel Coca-Cola

Door het concept van lokale bottelaars heb je verschillende partijen op de markt die het merk Coca-Cola verkopen. Zo kan men via de Amsterdamse beurs handelen in de aandelen van Coca-Cola via CCEP. Dit is een fusie van verschillende bottelaars in Europa en samen zijn zij de grootste Cola bottelaar ter wereld. Het aandeel word daarnaast ook verhandeld in Londen en New York. Natuurlijk kan men ook het daadwerkelijke aandeel ‘The Coca-Cola Company’ kopen en verhandelen via de New York Stock Exchange

Beleggen in Coca-Cola

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Coca-Cola? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Feiten over Coca-Cola

  • CCEP heeft een jaaromzet van 11 miljard
  • Coca-Cola heeft meer dan 500 merken
  • In Nederland kopen we jaarlijks 550 miljoen liter aan Coca-Cola producten
  • Het Coca-Cola merk wordt geschat op een waarde van 74 biljoen

Asa Candler koopt Coca-Cola

Voor een bedrag van 550 dollar kocht Asa Candler het merk Coca-Cola, inclusief het geheime recept, van John Pemberton waarna het echt snel uitgroeide. Asa Candler benutte toe al direct het voordeel van de siroop. Hij verkocht de siroop aan verschillende bottelaars die zelf het water en de suiker toevoegde en de lokale distributie regelden. Een goed werkend concept dat tot op de dag van vandaag door Coca-Cola wordt gebruikt.

Aandeel Coca Cola

Alle populaire NSYE aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NYSE aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.