Over Deutsche Bank

Deutsche Bank AG is een wereldwijd opererende beursgenoteerde bank. ‘Deutsche’ is een van de grootste (zaken) banken ter wereld. Er wordt door Nederlandse beleggers relatief veel naar het aandeel gezocht, daarom vindt u hier meer informatie over dit aandeel. Er werken wereldwijd zo’n 90.000 mensen bij de bank, waarvan de helft in de Duitsland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Frankfurt. Het aandeel Deutsche Bank wordt verhandeld op verschillende beurzen, waaronder Frankfurt, Milaan en New York.

Geschiedenis van het aandeel Deutsche Bank

In 1870 werd het eerste kantoor in Berlijn geopend. De wereldhandel begon voorzichtig op gang te komen en Deutsche Bank hielp Duitse ondernemingen met hun financiering. De aanleg van de eerste treinverbinding tussen Ankara en Istanbul in 1888 is hiervan een mooi voorbeeld.

Na de eerste en tweede wereldoorlog had Deutsche Bank het zwaar. Herstelbetalingen, schandalen en het confisqueren van bezittingen bracht Deutsche Bank bijna ten val. Na de nederlaag en bevrijding van nazi-Duitsland in 1945 werd de bank opgesplitst in kleine, regionale banken. In de jaren ’50 kon Deutsche Bank meeliften met het Wirtschafstwunder, fuseerde weer tot Deutsche Bank en groeide uit tot een mondiale wereldspeler. Vooral als investment bank timmerde Deutsche stevig aan de weg. Met verruimd monetair beleid en een liberalisering van de financiële industrie kon Deutsche Bank groeien in bijna elke niche. Bijna overal waar handel is, daar is Deutsche Bank.

Feiten over Deutsche Bank

 • Deutsche Bank heeft veel bekende en controversiële klanten, waaronder Donald Trump en Jeffrey Epstein.
 • Als het gaat om vermogen dan is Deutsche Bank qua grootte nummer 15 in de wereld.
 • Deutsche Bank is al 100 jaar actief in Nederland, voornamelijk als vermogensbeheerder en zakenbank.

Deutsche gründlichkeit of zorgenkindje?

Het aandeel Deutsche Bank heeft een niet al te beste reputatie. Schandaal na schandaal volgden elkaar in rap tempo op. In 1991 werd bekend dat de bank o.a. Auschwitz financierde en eigenlijk is Deutsche Bank vanaf dat moment niet meer uit het beklaagdenbankje gekomen. De kredietcrisis in 2008, de eurocrisis in 2011, de manipulatie van de liborrente, illegale boskap van regenwouden in Borneo, foute klanten als Epstein en vele schikkingen en rechtszaken hangen Deutsche Bank als het zwaard van Damocles boven het hoofd. Na 2007 ging het bergafwaarts met de koers van het aandeel. Off the record wordt door bankiers en journalisten ‘trainwreck’ gefluisterd als het over Deutsche Bank gaat. Zorgen over het voortbestaan van deze systeembank blijven hardnekkig rondzingen, maar na jaren van tegenvallende resultaten lijkt de bank in wat rustiger vaarwater te zijn beland. In november 2020 schrijft Deutsche Bank namelijk weer zwarte cijfers.

Deutsche Bank bestaat uit 3 onderdelen

 • Corporate & Investment Bank
  In deze divisie bevindt zich het zakenbankieren, investeringen en de handel in effecten en valuta.
 • Private & Commercial Bank
  Het gewone bankieren voor particulieren en MKB. Denk aan, betaaldiensten, hypotheken, leningen en spaarrekeningen
 • Asset Management
  De vermogensbeheertak van Deutsche Bank. Dochter DWS heeft het grootste aandeel in het beheerd vermogen.

Beleggen in Deutsche Bank bij BinckBank

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Deutsche Bank? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Op de website van BinckBank ziet u technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie die voor beleggers interessant kan zijn. Start vandaag nog of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Voordat u in individuele aandelen investeert is het verstandig u goed te verdiepen in deze bedrijven. Beleggen kent immers risico’s, uw inleg kan minder waard worden.

Alle populaire Duitse aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in verschillende populaire Duitse aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 500 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.