Over DSM

Koninklijke DSM is een oer-Hollands chemiebedrijf. Het bedrijf is voortgekomen uit de voormalige Nederlandse Staatsmijnen, en heeft daar haar naam van georven: Dutch State Mines (DSM). DSM heeft enkele honderden vestigingen over de gehele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerlen.

Staatsmijnen van DSM

Halverwege de jaren ’60 werd er meer dan 23 miljoen ton kolen uit de grond gehaald, maar de kostprijs lag hoger dan de prijs van geïmporteerd steenkool. Toen er ook nog aardgas werd gevonden in Groningen, bleek dat het einde van de mijnen. De overheid trok de stekker eruit. In 1973 werd de laatste mijn gesloten.

Beleggen in aandelen DSM

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel DSM? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Beursgang DSM

DSM ging in 1989 naar de Amsterdamse beurs. De Nederlandse Staat was tot 1989 de enige aandeelhouder. In maart 1996 werd het laatste aandelenbelang verkocht.

Het nieuwe DSM

Snel na het afscheid van steenkool werd overgestapt op de petrochemie. Eerst lag de nadruk sterk op grondstoffen en bulkchemicaliën, maar de productie verschoof meer naar eindproducten als bijvoorbeeld plastics en industriële en fijne chemicaliën.

Op dit moment richt DSM zich op 2 duidelijke activiteiten, namelijk Nutrition en Performance Materials. Nutrition is voeding voor mens en dier, cosmetica en farmaceutica. Dit onderdeel is goed voor ongeveer twee derde van de totale omzet. Bij Performance Materials moet u denken aan kunststoffen, verf, coatings en materialen voor de bouwsector. In de 21e eeuw richt het bedrijf zich steeds meer op opkomende markten als China en India.

Aandelen DSM

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.