Over Facebook

Facebook werd in 2004 opgericht door Mark Zuckerberg. Het beroemde sociale netwerk richtte zich in eerste instantie op studenten van Harvard College. Vanaf september 2006 kon iedereen zich registreren. Dat gebeurde massaal. In april 2009 had Facebook meer dan 200 miljoen actieve gebruikers, in 2014 oversteeg dat aantal de 1,3 miljard. Geen wonder dat Facebook onder beleggers een hot item is.

Facebook haalt haar inkomsten uit de verkoop van advertenties. In de loop der jaren nam Facebook verschillende technologische bedrijven over. Bekende voorbeelden zijn Instagram, Whatsapp en Oculus VR.

Aandelen Facebook Inc.

Het aandeel Facebook wordt onder de ticker FB verhandeld op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq. In mei 2012 vond de beursgang van Facebook plaats. De emissie kon gerekend worden tot een van de grootste beursintroducties ooit. Nadat de hooggespannen verwachtingen in eerste instantie niet waar werden gemaakt (de koers zakte fors onder de uitgifteprijs), klom het aandeel in oktober 2015 op tot bijna 100 dollar.

Beleggen in Facebook

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Facebook? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandeel facebook
aandelen facebook

Stroom tech-IPO's houdt aan

Hoewel de zomer in volle gang is en de beurshandel wat tot rust komt, wil het maar niet stil worden op het IPO-front.

Lees nu de hele blog!

Alle populaire NASDAQ aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NASDAQ aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.