Over Fastned

Fastned is marktleider van snelladen in Nederland voor elektrische rijders. Fastned is opgericht in het begin van 2012 waarna het nog bijna twee jaar duurde voordat de eerste snellaad locaties (Fastned stations) er waren. De eerste stations werden geopend in november 2013. Daarna ging de uitbreiding snel. In 2015 beschikte het bedrijf al over meer dan 50 stations en in 2018 kwam de eerste uitbreiding naar buurland Duitsland. Sinds begin van 2019 staat de teller al op 91 stations waarvan er 80 in Nederland zijn en 11 in Duitsland.

Feiten over Fastned

  • Fastned had een omzet van € 1.6 miljoen in 2018.
  • In het eerste kwartaal van 2019 was de omzet van Fastned € 800.000.
  • Fastned had in maart 2019 meer dan 22.000 actieve klanten.
  • 100% van de elektriciteit van Fastned komt uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind.
  • In Q1 van 2019 waren ruim 7% van alle nieuwe auto’s in Nederland volledig elektrisch.

Beleggen in aandelen Fastned

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Fastned? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Aandelen Fastned
aandeel fastned

Fastned en Nxchange

Fastned is momenteel genoteerd op de Nxchange. Vanaf begin dit jaar (2019) hebben ze de samenwerking opgezegd om de overstap te kunnen maken naar de AEX. Op de Nxchange is het aandeel in het laatste jaar (10-5-18 t/m 9-5-19) gestegen van € 7,21 naar € 11.80. Het blijft nog even afwachten hoe het aandeel zich gaat gedragen op de AEX. 

Fastned op weg naar Euronext

Effectenbeurs nieuw laadstation voor groei. Met het piepjonge Fastned krijgt de Amsterdamse effectenbeurs er op vrijdag 21 juni een klein maar energiek nieuw fonds bij. Een bedrijf met een stevige groene ambitie, want Fastned wil met haar laadstations in Europa een grote speler worden in snelgroeiende markt van elektronische auto’s. Lees meer... 

ipo fastned

Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.