Over Galapagos

Galapagos is een Belgisch-Nederlands farmaceutisch researchbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. De R&D-afdeling ontwikkelt medicijnen voor ziektes zoals taaislijmziekte en reuma.

Daarnaast is Galapagos allianties aangegaan met verschillende grote farmaceutische bedrijven voor een deel van deze programma’s. Galapagos’ omzet en overige opbrengsten bedroegen €155,9 miljoen in 2017, vergeleken met €151,6 miljoen in 2016. De hogere omzet en overige opbrengsten werden voornamelijk behaald door een hogere opbrengsterkenning en een toename van opbrengsten ter ondersteuning van onderzoek en ontwikkeling, ten gevolge van gestegen kosten van onderzoek en ontwikkeling.

Galapagos werd in 1999 opgericht als een joint venture tussen Crucell en Tibotec. Het bedrijf veranderde later zijn naam in Galapagos NV en voltooide zijn eerste openbare aanbieding op Euronext Amsterdam en Euronext Brussel in mei 2005.

Aandelen Galapagos

In 2005 ging het biotechbedrijf naar de beurs voor € 7 per aandeel. Op deze wijze wist Galapagos destijds € 22 miljoen op te halen. Ruim 6 jaar na oprichting zetten de wetenschappers van Galapagos nog geen € 8 miljoen per jaar om. Bijna werd de hele beursgang zelfs afgeblazen.

In de jaren na de beursgang is het een paar keer kantje boord geweest en moest de onderneming nieuw kapitaal ophalen. Toch is de huidige beurswaarde van het bedrijf maar liefst € 5 miljard. Het aandeel steeg in de afgelopen 4 jaar van € 10 toen naar ruim € 81 begin 2019.

Beleggen in Galapagos

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Galapagos? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandelen galapagos

Overnames 

In 2006 nam Galapagos ProSkelia over van ProStrakan. Met deze overname verkreeg Galapagos R&D activiteiten en een productportfolio gericht op aandoeningen van bovenste en onderste ledematen. Vier jaar later werden de onderzoeksactiviteiten van GSK in Zagreb overgenomen. Dit centrum wordt tot op heden gebruikt om nieuwe geneesmiddelen te ontdekken. 

Beleggen in biotech

Behalve het individuele aandeel Galapagos zijn er meer manieren om in de biotech sector te investeren, zoals verschillende beleggingsfondsen en ETF's. Wil u meer weten over de verschillen mogelijkheden voor beleggen in biotech?

Lees dan ook eens dit artikel over beleggen in biotech.

Alle populaire AEX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire AEX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.