Over Google

Google Inc. is het wereldberoemde bedrijf achter de zoekmachine Google. Google is ook het bedrijf achter YouTube, Gmail, DoubleClick, Google Maps en Chrome. Verder is Google bekend van Android: het besturingssysteem voor mobiele apparaten en Google Play: het equivalent van Apple’s App Store. De naam Google is afgeleid van het woord Googol: een 1 met honderd nullen.

Google haalt haar omzet voornamelijk uit de verkoop van advertenties. Daarnaast kunnen websites tegen betaling gebruikmaken van de zoektechniek van Google.

Aandelen Google

In augustus 2015 werd Google Inc. onderdeel van een nieuw bedrijf, Alphabet Inc. Door verschillende bedrijfsactiviteiten op te splitsen en onder één paraplu samen te brengen, moest het bedrijf overzichtelijker worden. Het huidige Google Inc. omvat de bekende zoekmachine, YouTube, Android, Maps en Gmail. Onder Alphabet Inc. vallen verder onder meer Fiber, Net Labs, investeringsbedrijf Google Ventures en het geheimzinnige Google X. De handelsnaam GOOGL bleef overigens ongewijzigd.

Beleggen in aandelen Google

Wil je meer informatie over beleggen of wil je aan de slag met het aandeel Google? Open dan snel jouw rekening bij BinckBank. Dan ontvang je tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandeel google
aandelen google

Meer techbedrijven naar Amsterdamse beurs

Het moet voor kleine Europese techbedrijven makkelijker worden een notering op de beurs te krijgen en vervolgens door te groeien.

Lees nu de hele blog!

Alle populaire NASDAQ aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NASDAQ aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien je zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doe je dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren je om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan je de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.