Geschiedenis van Lufthansa

Op 6 januari 1962 werd door een fusie Lufthansa geboren. Toen nog onder de naam Deutsche Luft Hansa Aktiengesellschaft. Dit was echter niet voor lang. Na de Tweede Wereldoorlog ging het ten onder en het bedrijf werd geliquideerd in 1951. Echter kocht luchtvaartmaatschappij LUFTAG in 1954 de rechten van de merknaam Deutsche Lufthansa en ging het onder deze naam verder. Lang veranderde er weinig tot Lufthansa in 1990 Pan Am overnam voor 150 miljoen dollar en een grote stap maakte in West-Duitsland. Hierna volgde verschillende overnames en groeide  van onder andere Swiss International Air Lines, Brussels Airlines en onderdelen van het failliete Air Berlin.

Feiten over Lufthansa

  • De vloot van Lufthansa bestaat uit 656 vliegtuigen
  • Lufthansa heeft 129.424 medewerkers wereldwijd
  • De omzet van Lufthansa bedroeg 35.6 miljard euro in 2017
  • De winst van Lufthansa in 2017 bedroeg 2.4 miljard euro
  • Lufthansa is mede-eigenaar van de tweede terminal op de luchthaven in München

Aandeel Lufthansa

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met aandelen Lufthansa? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie over het aandeel Lufthansa. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandelen lufthansa
aandeel Lufthansa

Lufthansa & Frans Joseph Strauβ Airport

In 2003 opende Lufthansa een tweede terminal op de luchthaven Frans Joseph Strauβ in München. Dit om de druk op de luchthaven in Frankfurt te verminderen. Dit lijkt misschien niet heel bijzonder. Lufthansa is hier echter wel de eerste luchtvaartmaatschappij in Europa mee die gedeeltelijk eigenaar is van een luchthaven.

Alle populaire Duitse aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in verschillende populaire Duitse aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.