Over McDonald's

De broers Dick en Mac McDonald richten in 1940 hun eigen fastfoodrestaurant op: McDonald’s Bar-B-Q. In hun restaurant werden verschillende gegrilde gerechten geserveerd. Omdat de hamburger het best lopende product was werd vanaf 1948 besloten om hier de focus op te leggen. Om zo efficiënt mogelijk en snel te kunnen werken werd het zelf-service systeem en het lopende-band systeem in de keuken geoptimaliseerd. Daarnaast werd de naam veranderd in McDonald’s.

In 1954 kreeg Ray Kroc, milkshake-apparaat verkoper, lucht van McDonald's nadat hij een grote bestelling van het bedrijf kreeg. Hij reisde af naar Californië en kwam in aanraking met het concept: een klein menu waar kwaliteit en efficiëntie de leidraad vormden. De broers Dick en Mac McDonald en Ray Kroc besloten samen het restaurant uit te breiden en openden een aantal nieuwe filialen. In 1955 werd de McDonald’s Corporation opgericht door Kroc. De fastfoodketen werd een enorm succes.

Feiten over McDonald's

  • Wereldwijd zijn er ruim 37.000 McDonald’s restaurants.
  • In Nederland is de omzet van McDonald’s € 896 miljoen in 2018.
  • Er worden elke seconde 75 McDonald's hamburgers gemaakt!
  • Wereldwijd werken en meer dan 235.000 mensen bij McDonald’s.
  • Gemiddeld opent er elke 14,5 uur een nieuw McDonald's restaurant ergens.
  • Het eerste McDonald's restaurant in Europa werd geopend in 1971 in Zaandam. Op het menu stond onder andere appelmoes, de McKroket en erwtensoep

Aandelen McDonald's kopen

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel McDonald's? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandelen mcdonalds
aandeel mcdonals

Beurskoers McDonald's

De prijs van het aandeel McDonald’s is vanaf de beursgang in 1979 gestegen. Waar men toen nog één aandeel McDonald’s kon aanschaffen voor $ 1.22 (24 augustus 1979) is dat nu wel anders. In de laatste jaren heeft het bedrijf een flinke stijging gezien in de waarde van het aandeel. Momenteel kost één aandeel McDonald’s $ 218.47 (16 augustus 2019). Natuurlijk geldt ook hier dat in het verleden behaalde resultaten geen garanties bieden voor de toekomst.

Alle populaire NSYE aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NYSE aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.