Over Microsoft

In 1980 kwam het bedrijf van Gates en Allen in een stroomversnelling terecht toen IBM hen de opdracht gaf om een besturingssysteem te schrijven voor de IBM-PC. QDOS werd aangekocht omdat Gates en Allen zelf niet op tijd met een besturingssysteem op de proppen konden komen. De naam werd veranderd in het welbekende MS-DOS wat de voorloper is van Windows.

Na een conflict tussen IBM en Microsoft besloten beide partijen een eigen weg in te slaan. Windows werd succesvol doorontwikkeld en met Windows 95 brak Microsoft uiteindelijk door bij het grote publiek: een gebruiksvriendelijk besturingssysteem waarbij de gebruiker zelf de macht had werd beschikbaar. Dit systeem werd uiteindelijk doorontwikkeld en 8 versies later is er Windows 10 wat op meer dan 600 miljoen apparaten draait. 

Xbox

Vanaf 1995 stelde Microsoft haarzelf het doel om een digitale leefomgeving te creëren voor de consument. Aangezien dit niet bereikt kon worden met alleen het aanbieden van PC's werd er besloten uit te breiden naar mobiele telefonie, televisie en mobiele media. De nieuwe producten die Microsoft ging ontwikkelen kregen allemaal mee dat ze voordelen moesten brengen voor de gebruiker en zo gebruiksvriendelijk mogelijk moesten zijn. In 2001 werd de Xbox gelanceerd; een veelzijdige spelcomputer die, naast het spelen van games, ook dvd's en muziek kon afspelen. Met de introductie werd Xbox live geïntroduceerd: gamers kregen de mogelijkheid om online tegen elkaar te spelen via een spelcomputer. Eind 2005 werd de opvolger van de Xbox gelanceerd: de Xbox 360. Deze werd op zijn beurt vervangen in 2014 door de Xbox One.

Beleggen in Microsoft bij BinckBank

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Microsoft? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan. 

Open een rekening

aandelen microsoft
aandeel Microsoft

Stroom tech-IPO's houdt aan

Hoewel de zomer in volle gang is en de beurshandel wat tot rust komt, wil het maar niet stil worden op het IPO-front.

Lees nu de hele blog!

Alle populaire NASDAQ aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NASDAQ aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.