Over Nike

Het is 1955 en de oprichters van Nike - Bowerman en Knight - komen elkaar voor het eerst tegen op de universiteit van Oregon. Zeven jaar na hun eerste ontmoeting wordt het bedrijf Blue Ribbon Sports (BRS), de voorloper van Nike, opgericht. In eerste instantie ligt de focus van het bedrijf als importeur van sportschoenen, echter wordt in 1971 overgegaan op de productie van eigen sportschoenen. Hiervoor vragen ze Carolyn Davidson een logo te ontwerpen. Dit is de welbekende Swoosh: het logo van Nike zoals we dat nu nog steeds kennen. Werd dit logo aanvankelijk alleen gebruikt voor een reeks schoenen, later werd het ook gebruikt als officieel logo voor Nike Inc, de nieuwe bedrijfsnaam van Blue Ribbon Sports. In 1980 is Nike Inc. naar de beurs gegaan en kreeg het een notering op de NYSE. Tijdens de beursgang werden en 2.377.000 aandelen uitgegeven. De jaren daarna worden er verschillen overnames gedaan door waaronder: Cole Haan (1988), Bauer (1995), Hurley (2002), Converse (2003) en Umbro in 2007.

aandelen nike kopen

Aandelen Nike kopen

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Nike? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Feiten over Nike Inc.

  • Eerste ontwerpen werden gemaakt van kangoeroeleer en vissenschubben.
  • Nike is vernoemd naar Nikè: de Griekse godin van de overwinning.
  • Alleen het merk Converse was in 2018 al goed voor een omzet van $ 1.9 miljard.
  • Het verhaal gaat dat de onderkant van de innovatieve Nike schoenen zijn gebaseerd op het patroon van een wafelijzer. Dit patroon zorgde voor meer grip op de loopbaan.
  • Er werken ruim 75.000 mensen bij Nike.
aandelen nike

Nike als sponsor

Nike is als sportmerk groot geworden door de unieke designs maar ook dankzij sponsorcontracten met grote sporters. Het eerste sponsorcontract werd gesloten met tennisser Ilie Năstase. Grote namen die gesponsord worden of werden zijn Michael Jordan, Tiger Woods, Serena Williams, Ronaldinho en Ronaldo. Ook zijn er Nederlandse sporters die een gesponsord werden of worden door Nike, zoals Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooy. Ook topvoetbalster Lieke Martens staat op het moment van schrijven onder contract bij Nike.

Het Nike logo

Een van de bekendste logo's ter wereld: de Swoosh. Het is in ieder geval een logo dat voor vele zeer herkenbaar is. Wat het logo uniek maakt is dat het in verschillende kleuren duidelijk is, en het getoond kan worden zonder merknaam. Het logo is ooit door een student Carolyn Davidson ontworpen voor een bedrag van slechts $ 35. Later hebben de eigenaren Carolyn met terugwerkende kracht extra gecompenseerd met aandelen Nike.

aandeel nike

Alle populaire NSYE aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om in alle populaire NYSE aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.