Over Nintendo

Wat hebben moeder Teresa, Nelson Mandela, Albert Einstein en Nintendo met elkaar gemeen? Ze hebben de wereld allemaal een beetje mooier gemaakt. Super Mario Bros, de Wii, Pokémon, de Game Boy, Donkey Kong en zo kunnen we nog wel even doorgaan. De creativiteit en liefde voor games spat ervan af, en daarom is Nintendo na meer dan 100 jaar nog steeds een van de meest geliefde merken ter wereld. Nintendo bestaat namelijk al sinds 1889. Toen maakte het handgemaakte hanafuda speelkaarten. In 1980 maakte Nintendo z’n eerste draagbare gameconsole. 

NES, Game Boy & Pokémon

In 1989 kwam de Game Boy uit, wederom een groot succes. In 1991 zorgde de introductie van de Super NES voor een grote chaos, iedereen wilde ‘m hebben. In 1996 werd Pokémon heel stilletjes en onopvallend geïntroduceerd. Niemand kon vermoeden dat deze ‘Pocket Monsters’ het grootste succes van Nintendo zouden worden. 

De totale brutowinst van Pokémon bedraagt ongeveer 30 miljard euro. 2 miljard per jaar. Elk jaar opnieuw. En in 2016 was het weer raak, met Pokémon Go! Eén ding is zeker: ook in de toekomst gaan we nog veel van Nintendo horen.

Aandelen Nintendo

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met het aandeel Nintendo? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

aandeel Nintendo
Aandelen Nintendo

Stroom tech-IPO's houdt aan

Hoewel de zomer in volle gang is en de beurshandel wat tot rust komt, wil het maar niet stil worden op het IPO-front.

Lees nu de hele blog!

Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.