Oorsprong van OCI Nitrogen

OCI Nitrogen is een chemiebedrijf uit Nederland dat producent is van ammoniak, melamine en kunstmest. De eerste sporen van het huidige OCI stammen uit 1927, toen onder de naam Stikstofbindingsbedrijf (SBB) de eerste kunstmestfabriek werd gebouwd in Geleen. Jaren later, in 1964, startten ze samen met DSM aan de bouw van de eerste melaminefabriek. Melamine wordt vooral gebruikt als basisgrondstof voor melamine-harsen en coatings. Vervolgens blijft het een lange tijd rustig binnen het bedrijf totdat Shell in 1986 zijn aandeel verkoopt en DSM volledig eigenaar word. Na verschillende reorganisaties en fusies ontstaat de bedrijfstak DSM Agro. Dit gaat tot 2010 verder tot Orascom Construction Industries  DSM Agro en DSM Melamine overneemt. Na de overname wordt het bedrijf officieel OCI Nitrogen genoemd.

Beursgang van OCI Nitrogen

OCI heeft geen standaard beursgang gekend. Toen het in 2013 naar de Amsterdamse beurs kwam maakte men gebruikt van een zogeheten aandelenruil. Hierbij werden stukken Orascom Construction Industries ingeruild voor aandelen OCI. Twee jaar later deed OCI een nieuwe aandelenemissie waarbij 4.2 miljoen aandelen werden aangeboden voor € 36,- per stuk. Hiermee haalden zij toen ruim 151 miljoen euro op.

Aandeel OCI Nitrogen

Wilt u meer informatie over beleggen of direct aan de slag met aandelen OCI Nitrogen? Open dan snel een rekening bij BinckBank. Dan ontvangt u tevens technische analyse, fundamentele analyse, diverse analistenadviezen en veel meer informatie over het aandeel OCI Nitrogen. Start nu met beleggen of vraag vrijblijvend ons informatiepakket aan.

Open een rekening

Feiten aandeel OCI Nitrogen

  • De omzet van OCI Nitrogen bedroeg € 750 miljoen in 2016
  • OCI is de grootste producent van Melamine
  • Het bedrijft telt ongeveer 750 medewerkers wereldwijd
  • OCI had in Egypte, in 2015, een weging op de beurs van 21%

Alle populaire AMX aandelen

Bij BinckBank is het mogelijk om alle populaire AMX aandelen te beleggen. Leer nu meer over bijvoorbeeld het aandeel:


Interesse in dit populaire aandeel?
Start nu en ontvang € 200 transactietegoed*.


Open een rekening   Informatiepakket aanvragen
*Bekijk de actievoorwaarden

De informatie op deze pagina is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies. Ondanks het feit dat BinckBank alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina's, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan BinckBank niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Indien u zonder verificatie of advies gebruikmaakt van de verstrekte informatie, doet u dat voor eigen rekening en risico. Wij adviseren u om eventuele transacties altijd te toetsen aan de uitkomst van de Kennis- en ervaringstoets en om niet te beleggen in financiële instrumenten waarvan u de risico’s niet begrijpt. Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.